Članci s tagom: kultura

 • Povijest novog cirkusa tek se počela pisati

  Povijest novog cirkusa tek se počela pisati

  7. Festival novog cirkusa u ovogodišnjem izdanju trajati će šest dana, od 25. do 30. listopada, 2011. Festival, autobiografskom predstavom, (...)

 • Želim natjerati ljude da se zagledaju u fotografije i da razmišljaju

  Želim natjerati ljude da se zagledaju u fotografije i da razmišljaju

  Fotografsko istraživanje sadomazohističke scene u New Yorku zagrebačkog fotografa s newyorškom adresom Hrvoja Slovenca nagrađeno je kao najbolji (...)

 • Završen četvrti Zagrebi! Festival

  Završen četvrti Zagrebi! Festival

  U nedjelju je završio četvrti Zagrebi!Festival koji se ove godine od 8. do 10. rujna održao na tri lokacije. Festival su otvorili i zatvorili izvrsni dokumentarci prikazani u Dokukinu, a program se odvijao na još dvije lokacije u gradu.

 • Svi trebamo težiti slobodi

  Svi trebamo težiti slobodi

  U intimnoj atmosferi Dokukina u Zagrebu, 10.9.2011., prikazan je dokumentarac Ne baš taliban mladog jordanskog filmaša Fadija Hindasha. Iako postoje mnogi filmovi o dvoličnosti na Bliskom istoku koje su snimili zapadnjaci Ne baš taliban prvi je film kojeg je snimio Arapin izloživši sebe riziku progovarajući o tabuima.

 • RUŽIČASTO JE ZA CURICE, A PLAVO ZA DEČKE....

  RUŽIČASTO JE ZA CURICE, A PLAVO ZA DEČKE....

  S obzirom da sam nedavno i sama postala mama susrela sam se sa ovakvim komentarima, ponajviše od strane starijih ljudi iz okoline. U njihovoj svijesti i odgoju još (...)

 • Nagrade Dani Budisavljević

  Nagrade Dani Budisavljević

  Dokumentarnim projektom Family Meals redateljica Dana Budisavljević sudjelovala je na radionici Docu Rough Cut Boutique, namijenjenoj dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije koja je održana u okviru 17. Sarajevo Film Festivala. Film je na radionici osvojio Geneva Cash Award za najbolji projekt koji se bavi pitanjima ljudskih prava te nagradu CineLinka kojom stječe pravo na sudjelovanje u programu Work in Progress, također u sklopu Sarajevo Film Festivala.

 • Zlatkin međunarodni život

  Zlatkin međunarodni život

  Priča "Zlatka" iz zbirke Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo Maje Hrgović uvrštena je u antologiju Best European Fiction 2012, zbornik koji uređuje američki književnik  Aleksandar Hemon, a sada će se naći i na stranicama uglednog britanskog književnog časopisa Granta.  Novi broj časopisa tematski je naslovljen kao "The  F Word", i bavi se načinima na koji feminizam istražuje, ispituje i komplicira ravnotežu moći koja još uvijek prevaguje na mušku stranu.

 • U Novom Sadu otvorena Čitaonica Lepa Mlađenović

  U Novom Sadu otvorena Čitaonica Lepa Mlađenović

  U prepunoj Sali Crne kuće u Novom Sadu Novosadska Lezbejska Organizacija otvorila je u svečanoj i uzbudljivoj atmosferi punoj feministkinja, lezbejki, gej aktivista  -  lezbejsku feminističku radikalnu antifašističku ČITAONICU LEPA MLAĐENOVIĆ. Ideja o osnivanju ove Čitaonice bila je tajna za Lepu Mlađenović do samog čina svečanog otvaranja.

 • "Babi nije mjesto za govornicom!"

  "Babi nije mjesto za govornicom!"

  Povodom obljetnice smrti Mare Matočec 8. svibnja na HRT-u prikazan je dokumentarni film o njezinom djelovanju i životu. Mara Matočec bila je pjesnikinja i (...)

 • Predstavljena knjiga Davida Cartera: 'Stonewall - Pobuna koja je rasplamsala gej revoluciju'

  Predstavljena knjiga Davida Cartera: 'Stonewall - Pobuna koja je rasplamsala gej revoluciju'

  Kažu da je noć sa 27. na 28. lipnja 1969. bila jedna od onih vrućih ljetnih noći kad obično počinju pobune i revolucije. Ekipa od 200-tinjak pedera, lezbi i trandži u (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM