Članci s tagom: kucanski-poslovi

 • Razlika u plaćama od malih nogu

  Razlika u plaćama od malih nogu

  Rod kao princip po kojem vrednujemo rad ima depresivno duboke, ali ne i iznenađujuće korijene. U prosjeku, dječaci obavljaju kućanske poslove dva sata kraće po tjednu (...)

 • Žene na selu imaju pravo glasa... kad je u pitanju ručak!

  Žene na selu imaju pravo glasa... kad je u pitanju ručak!

  Prema istraživanju o položaju žena na selu, koje je kroz tri godine provodilo bivše Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja , (...)

 • Što nijedna žena ne želi čuti

  Što nijedna žena ne želi čuti

  Jedan čitani portal nedavno je objavio svojevrstan vodič za muškarce, ne bi li im pomogao da se bolje harmoniziraju sa ženama. Rečeno im je što (...)

 • Istina o "superženi"

  Istina o "superženi"

  Melissi Terras dosta je toga da je se naziva superženom zbog toga što ima troje male djece i posao. Ovdje se odmiče od mita i govori kako ne postoji nešto poput (...)

 • Dobra stara vremena?!

  Dobra stara vremena?!

  Nedavno provedeno istraživanje pokazuje da velik broj mladih majki želi ostati kod kuće u ulozi domaćice s punim radnim vremenom. Jedna od njih, spisateljica Kate (...)

 • Ah ti kućanski poslovi ili povijest domaćinstva

  Ah ti kućanski poslovi ili povijest domaćinstva

  Osim modernizacije kućanskih aparata i interijera, izložba 'Ah, ti kućanski poslovi' cinično podsjeća da se unutar marketinške prezentacije privatne sfere doma malo toga promijenilo, odnosno unaprijedilo.Kao i u nostalgičnim vremenima s kraja 19. do sedamdesetih godina 20. stoljeća koje izložba prezentira, i danas je jasno vidljiv odnos moći unutar područja rada gdje se kućanski poslovi uglavnom smatraju ženskom brigom i ne nužno cijenjenim radom.

 • 40 godina feminizma, a većinu kućanskih poslova i dalje obavljaju žene!

  40 godina feminizma, a većinu kućanskih poslova i dalje obavljaju žene!

  Statistike potvrđuju ono što smo odavno (nažalost) znali: udane žene i dalje obavljaju mnogo više kućanskih poslova od svojih supruga. Britanski Institut za istraživanje javnih politika (Institute for Public Policy Research, skrać. IPPR) nedavno je obznanio da 8 od 10 žena obavlja više kućanskih poslova u braku; svega jedan od 10 oženjenih muškaraca u podjednakoj mjeri čisti i pere kao i njegova ´bolja polovica´.

 • Znaju zamjeniti gumu na autu, a wc papir ne?

  Znaju zamjeniti gumu na autu, a wc papir ne?

  "Ne, nisam ništa radio dok sam živio s roditeljima" , priznaje mi čovjek s kojim sam dijelila životni prostor, "OK jesam usisavao.. ponekad" , dodaje.

 • Budi moja gospođa Tess Harding Craig!

  Budi moja gospođa Tess Harding Craig!

  Dok pokušavam organizirati ručak s jednom prijateljicom, večernje kino s drugom, pranje hrpe prljavog veša i peglanje još veće hrpe već opranog veša, ustvari (...)

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM