Članci s tagom: knjizevnost

 • '... hoću li ikada biti novinarka ili književnica?'

  '... hoću li ikada biti novinarka ili književnica?'

  Nakon obilaska 40 zemalja, putujuća izložba Anne Frank zaustavila se u Hrvatskoj. Nakon Filozofskog fakulteta u Zagrebu, izložba seli u Muzej suvremene umjetnosti gdje (...)

 • Zajebavanje poligrafa

  Zajebavanje poligrafa

  "Tko je ustvari Nora Verde ?", bilo je to pitanje koje se krajem 2010, kada je pod tim pseudonimom objavljena knjiga "Posudi mi smajl", moglo čuti unutar (...)

 • Procjenjuju li čitatelji/ice ženske likove strože nego muške?

  Procjenjuju li čitatelji/ice ženske likove strože nego muške?

  Nedavni intervju s autoricom Claire Messud d onosi pitanja za raspravu o tome kako rod utječe na čitanje. John je ambiciozan, iznimno (...)

 • George R.R. Martin je "feminist u srcu"

  George R.R. Martin je "feminist u srcu"

  Unatoč tome što je adaptacija na malim ekranima puna golotinje, oni koji su pročitali pet knjiga koje sačinjavaju seriju romana "Pjesma leda i vatre" Georgea R.R.

 • Nova knjiga Slavenke Drakulić

  Nova knjiga Slavenke Drakulić

  VoxFeminae.net donosi kritiku nove knjige Slavenke Drakulić Optužena koju je prošle godine izdao VBZ. Ovdašnjoj publici Slavenku Drakulić , jednu od (...)

 • Zašto je tako malo nobelovki?

  Zašto je tako malo nobelovki?

  Nobelova nagrada za književnost utemeljena je 1901. godine i predviđeno je da se dodjeljuje svake godine za "the most outstanding work of an idealistic tendency" (...)

 • Slavenka Drakulić predstavila "Optuženu"

  Slavenka Drakulić predstavila "Optuženu"

  Novi roman Slavenke Drakulić "Optužena", priča o zlostavljanju u obitelji koja propituje je li roditeljstvo nešto što se podrazumijeva samo po sebi i može li baš (...)

 • Književnici Ladi Žigo nagrada Europske unije za književnost

  Književnici Ladi Žigo nagrada Europske unije za književnost

  Hrvatska spisateljica, novinarka i esejistica Lada Žigo dobila je nagradu Europske unije za književnost, objavljeno je u Frankfurtu.

 • Indija ponovno odbila Rushdieja

  Indija ponovno odbila Rushdieja

  U romanu "Djeca ponoći" Salman Rushide iznosi prikaz indijskog društva nakon proglašenja neovisnosti. Objavljen 1981., roman opisuje (...)

 • Lost in translation and (inadequate event organization)

  Lost in translation and (inadequate event organization)

  Jonathan Franzen odavno je među mojim najdražim piscima. Još od kad sam prije desetak godina pročitala njegov roman "Korekcije". Ne sjećam se opće ko mi ga je preporučio, ali se još sjećam s kojim sam guštom, u pećalbarskom životu sjeverne Italije nakon posla posezala za podebljom knjigom (da, da, čovjek je definitivno "plodan" autor, jer mu romani obično imaju po petstotinjak stranica).

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Iz drugih medija

AEM