Članci s tagom: klimatske-promjene

 • Klimatske promjene tiču se svih nas!

  Klimatske promjene tiču se svih nas!

  Uoči UN-ova summita o klimatskim promjenama u New Yorku je tijekom vikenda održan najveći marš u povijesti za spas planete "People's Climate March" kojim se (...)

 • Prestanimo se ponašati kao da je život bez djece kontroverzna odluka

  Prestanimo se ponašati kao da je život bez djece kontroverzna odluka

  Nemati djecu postaje popularan izbor. Bračni par Underwood iz popularne serije House of Cards (Kuća od karata) - moćan par du jour - nema djece (...)

 • Zašto su žene tajno oružje u borbi protiv klimatskih promjena?

  Zašto su žene tajno oružje u borbi protiv klimatskih promjena?

  Dok se u zemljama diljem svijeta obilježavao Međunarodni dan žena, važno je prisjetiti se jedinstvenog položaja koji žene imaju kada su u pitanju klimatske promjene.

 • Feministički pristup klimatskim promjenama

  Feministički pristup klimatskim promjenama

  Prevela Kristina Vlaović Na konferenciji o klimatskim promjenama održanom u južnoafričkom gradu Durbanu krajem studenog 2011. godine (...)

 • Klimatska kriza (je) i kriza ljudskih prava

  Klimatska kriza (je) i kriza ljudskih prava

  Globalna kriza na svim područjima, od krize morala do ekonomske krize, prelama se na leđima slabih. Jasno je to vidljivo kroz direktni obrnuti efekt klimatskih promjena koji znači da oni koji najmanje profitiraju i najmanje pridonose zagađenju najviše osjećaju njene posljedice. Znamo da najviše pate zemlje u razvoju, da najviše profitiraju i zagađaju veliki i razvijeni.

 • Rat, klima i žene

  Rat, klima i žene

  Rat, militarizam i klimatske promjene uništavaju nebrojene zajednice diljem svijeta, a žene, posebice one crne boje kože na globalnom jugu, plaćaju najvišu cijenu. "U modernim sukobima opasnije je biti žena nego vojnik". A biti siromašna žena, čak i izvan ratnog okruženja, znači biti izložena riziku gladovanja i prognaništva.   

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM