Članci s tagom: izbori

 • Vesna Pusić pokazala da je najbolja kandidatkinja

  VRIJEME je da se tjedan dana prije izbora podvuče crta i napokon prizna: Vesna Pusić imala je najbolju kampanju za predsjednika Republike, najbolje spotove i (...)

 • Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Houston je postao prvi veliki grad u Sjedinjenim državama koji je za gradonačelnika/cu izabrao osobu koja otvoreno izražava svoju homoseksualnost. Riječ je zapravo o graonačelnici Annise Parker, političarki iz redova Demokratske stranke koja je sa 53,6 posto dobivenih glasova pobijedila svog protivnika, dosadašnjeg republikanskog gradonačelnika Genea Lockea.

 • U ovoj zemlji žene su isključivo studentice

  Tako bi se bar dalo zaključiti iz programskih spotova predsjedničkih kandidata. Naime, i u spotu Ive Josipovića i u spotu Damira Kajina prikazuju se (...)

 • Biografije kandidatkinja za predsjednicu

  VESNA PUSIĆ *datum i mjesto rođenja: 25. ožujka 1953., Zagreb *zanimanje: sveučilišna profesorica *radno mjesto: Filozofski fakultet, Hrvatski (...)

 • Vesna Škare-Ožbolt prijavila medije DIP-u

  Da bi postao predsjednički kanditat očito nije bilo potrebno skupiti 10.000 potpisa nego medijima dati 10 milijuna kuna - izjavila je nezavisna predsjednička (...)

 • Nakon njemačkih izbora...

  Nakon njemačkih izbora...

  Veliki pobjednik njemačkih parlamentarnih izbora, vođa Slobodnih demokrata (FDP) Guido Westerwelle, vjerojatno će postati potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova, prvi u njemačkoj povijesti koji je deklarirani homoseksualac. Slobodni demokrati u Vladu će s Angelom Merkel koja je osvojila novi mandat njemačke kancelarke.

 • Prvi izbori sa ženskim pravom glasa

  Prvi izbori sa ženskim pravom glasa

  Prevela Adrijana Baus U travnju će 2010. godine narod Južnoga Sudana glasovati na općim izborima, i po prvi će puta južnosudanske žene moći (...)

 • Sloboda izbora, tajnost glasovanja i dostojanstvo birača ozbiljno narušeni u nizu sredina

  Sloboda izbora, tajnost glasovanja i dostojanstvo birača ozbiljno narušeni u nizu sredina

  Na jučer (18.6.)  održanoj konferenciji za novinare GONG-a na temu lokalnih izbora 2009, članovi Vijeća GONG-a te profesori na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Zdravko Petak i Nenad Zakošek te izvršna direktorica GONG-a Sandra Pernar, izvijestili su novinare o primjerima uočenih nepravilnosti i preporukama te zahtjevima prema nadležnim institucijama

 • Kandidatkinje online

  Kandidatkinje online

  Pronašle smo tri nove Facebook grupe kandidatkinja za gradonačelnice: Romanu Semenić za gradonačelnicu Svete Nedjelje Anu Krušlin za Gradonačelnicu (...)

 • Više žena na listama za izbore

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije na prvoj ovogodišnjoj sjednici prihvatilo je odluku da se 25. studenog obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Također će se zalagati za usklađivanje radnog vremena službi koje skrbe o djeci  s radnim vremenom roditelja. S obzirom da se bliže lokalni izbori provodit će kampanju za što više žena na listama.

Iz drugih medija

AEM