Članci s tagom: izbori

 • Vesna Škare Ožbolt: Dosadna i prljava kampanja

  Nezavisna predsjednička kandidatica Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare u Šibeniku kazala je kako je dosadašnja kampanja na površini dosadna, no iznutra (...)

 • Vesna Pusić pokazala da je najbolja kandidatkinja

  VRIJEME je da se tjedan dana prije izbora podvuče crta i napokon prizna: Vesna Pusić imala je najbolju kampanju za predsjednika Republike, najbolje spotove i (...)

 • Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Houston je postao prvi veliki grad u Sjedinjenim državama koji je za gradonačelnika/cu izabrao osobu koja otvoreno izražava svoju homoseksualnost. Riječ je zapravo o graonačelnici Annise Parker, političarki iz redova Demokratske stranke koja je sa 53,6 posto dobivenih glasova pobijedila svog protivnika, dosadašnjeg republikanskog gradonačelnika Genea Lockea.

 • U ovoj zemlji žene su isključivo studentice

  Tako bi se bar dalo zaključiti iz programskih spotova predsjedničkih kandidata. Naime, i u spotu Ive Josipovića i u spotu Damira Kajina prikazuju se (...)

 • Biografije kandidatkinja za predsjednicu

  VESNA PUSIĆ *datum i mjesto rođenja: 25. ožujka 1953., Zagreb *zanimanje: sveučilišna profesorica *radno mjesto: Filozofski fakultet, Hrvatski (...)

 • Vesna Škare-Ožbolt prijavila medije DIP-u

  Da bi postao predsjednički kanditat očito nije bilo potrebno skupiti 10.000 potpisa nego medijima dati 10 milijuna kuna - izjavila je nezavisna predsjednička (...)

 • Nakon njemačkih izbora...

  Nakon njemačkih izbora...

  Veliki pobjednik njemačkih parlamentarnih izbora, vođa Slobodnih demokrata (FDP) Guido Westerwelle, vjerojatno će postati potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova, prvi u njemačkoj povijesti koji je deklarirani homoseksualac. Slobodni demokrati u Vladu će s Angelom Merkel koja je osvojila novi mandat njemačke kancelarke.

 • Prvi izbori sa ženskim pravom glasa

  Prvi izbori sa ženskim pravom glasa

  Prevela Adrijana Baus U travnju će 2010. godine narod Južnoga Sudana glasovati na općim izborima, i po prvi će puta južnosudanske žene moći (...)

 • Sloboda izbora, tajnost glasovanja i dostojanstvo birača ozbiljno narušeni u nizu sredina

  Sloboda izbora, tajnost glasovanja i dostojanstvo birača ozbiljno narušeni u nizu sredina

  Na jučer (18.6.)  održanoj konferenciji za novinare GONG-a na temu lokalnih izbora 2009, članovi Vijeća GONG-a te profesori na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Zdravko Petak i Nenad Zakošek te izvršna direktorica GONG-a Sandra Pernar, izvijestili su novinare o primjerima uočenih nepravilnosti i preporukama te zahtjevima prema nadležnim institucijama

 • Kandidatkinje online

  Kandidatkinje online

  Pronašle smo tri nove Facebook grupe kandidatkinja za gradonačelnice: Romanu Semenić za gradonačelnicu Svete Nedjelje Anu Krušlin za Gradonačelnicu (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM