Članci s tagom: italija

 • Strože zakonske kazne za nasilje nad ženama u Italiji

  Strože zakonske kazne za nasilje nad ženama u Italiji

  Talijanska vlada prošlog je tjedna predložila nove mjere u borbi protiv nasilja na ženama, prenosi Reuters. Odluku o hitnim mjerama donijela je nakon općeg (...)

 • Rasistički napadi na ministricu

  Rasistički napadi na ministricu

  Verbalni napadi na Cecile Kyenge (talijansku ministricu za integracije porijeklom iz Konga, op.a.) su šokantni, čak i u državi gdje je rasizam dio svakodnevnog (...)

 • 'Istina je da jedinu priliku za posao imam u Siriji, gdje nitko ne želi ostati'

  'Istina je da jedinu priliku za posao imam u Siriji, gdje nitko ne želi ostati'

  Konačno mi je pisao. Nakon više od godinu dana izvještavanja za njega, za vrijeme čega sam dobila tifus i bila ranjena u koljeno, moj urednik je gledao vijesti, (...)

 • Nasrnule na Berlusconija

  Nasrnule na Berlusconija

  Tri feministkinje golih grudiju nasrnule su na Silvija Berlusconija , baš kad se on spremao ući u svoje biračko mjesto u Milanu i glasati na općim izborima (...)

 • Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Kad je već cijeli svijet navikao da se premijer Italije Silvio Berlusconi ponaša kao klaun, kad je postao predmet opće sprdnje, a Italija primjer nemoći građana i (...)

 • Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Deseci tisuća žena okupile su se u nedjelju u više od 60 talijanskih gradova u prosvjedima osude premijera Berlusconija za kojeg smatraju da svojim seksualnim skandalima degradira žene. Talijansko pravosuđe nedavno je otvorilo istragu o zbog afere nazvane "Rubygate" u kojoj je šef vlade osumnjičen za zloporabu položaja i prostituciju s maloljetnicom, i za brojne Talijanke taj skandal je bio kap koja je prelila čašu. BBC javlja kako su viđeni su transparenti 'Italija nije bordel'.

 • Sirovi seksizam vlada Berlusconijevom Italijom

  Sirovi seksizam vlada Berlusconijevom Italijom

  Puno prije nego je Berlusconi postao premijerom 1990-ih godina, kao medijski mogul u svom je vlasništvu imao 45 posto talijanskog televizijskog tržišta. Čim je postao premijer ugrabio je i ostalih 50 posto. Sa svojih 95 posto udjela na TV tržištu stvorio je gotovo jedinstveni medijski sustav, koji je najlakše definirati kao seksistički, šovinistički i diskriminacijski. Jednako se ponaša i u privatnom životu i politici.

 • Italija protjerala Nigerijku osuđenu na smrt

  Italija protjerala Nigerijku osuđenu na smrt

  Faith Aiworo ima 23 godine. Napustila je Nigeriju prije pet godina bježeći od smrtne presude, jer je ubila poslodavca koji ju je u više navrata napastovao i pokušao silovati. Izašla je na slobodu, jer je netko platio jamčevinu i tada je pobjegla. Stigla je u Italiju, ali tamo su je opet dočekali teški problemi. Odvedena je u pritvor za strance ilegalce i ekspresno vraćena avionom u Lagos (Nigerija).  Mnoge organizacije dižu glas za spas Faith Aiworo, ali se talijanska vlast na sve oglušuje.

 • Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Dvadesetšestogodišnju Amel Marmouri, Tunižanku koja je zbog nošenja burke u Italiji kažnjena sa 500 eura, suprug je osudio na kućni zatvor. Kako je ustvrdio ovaj nezaposleni tridesetšestogodišnjak, on nema novaca za plaćanje kazni, pa ako zakon ne dopušta nošenje burke u javnosti, Amel više nikada neće izaći iz kuće. Podsjetimo, ova je žena novčano kažnjena jer je prekrivena lica ušla u poštanski ured talijanskog grada Novare u kojemu se odnedavno u djelo provodi zakon donesen još sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

 • U strahu su velike oči

  U strahu su velike oči

  Svakim danom izbombardirana sam svakojakim medijskim porukama. Kada stavimo na stranu sportske rezultate, nove osvajačke pohode mladih glumica i neizbježne posvete (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM