Članci s tagom: istrazivanje-javnog-mijenja

 • Više od 60 posto ispitanica smatra kako su žene u Hrvatskoj diskriminirane

  Više od 60 posto ispitanica smatra kako su žene u Hrvatskoj diskriminirane

  U Centru za ženske studije u srijedu, 05. rujna, održana je konferencija za medije s ciljem predstavljanja rezultata istraživanja Žene u hrvatskoj politici (...)

 • Puls: Pusić pretekla Hebranga!

  U samo tjedan dana dogodio se potpuni preokret na ljestvici popularnosti predsjedničkih kandidata. Najnovije istraživanje, koje je agencija Puls od 7. do 13 prosinca (...)

 • Diskriminacija svuda oko nas

  Diskriminacija svuda oko nas

  Većina ispitanika u Hrvatskoj izjavila je da njihov krug prijatelja i poznanika obuhvaća osobe različite vjere (75 posto, a u EU-u 64 posto), osobe s invalidnošću (65 posto, u EU-u 58 posto), osobe različita etničkog podrijetla (69 posto, u EU-u 57 posto). Međutim, samo 9% ispitanika u Hrvatskoj izjavilo je da njihov krug prijatelja ili poznanika uključuje homoseksualce, a u EU-u je takvih u prosjeku 38 posto.

 • Vesni Pusić 70,6% ženskih glasova

  Vesni Pusić 70,6% ženskih glasova

  Prema istraživanju agencije Promocija Plus biračicama je najdraža Vesna Pusić, kandidatkinja Hrvatske narodne stranke - koja dobiva čak 70,6 posto glasova ženskog biračkog tijela. Josipović, Bandić i Vidošević osvajaju podjednak broj glasova žena i muškaraca. Toliko o široko rasprostranjenom mitu kako će žene mahom glasovati za Nadana Vidoševića.

 • Trećina građana ne bi prijavila korupciju

  Trećina građana ne bi prijavila korupciju

  Svaki drugi građanin u anketi je naveo da bi prijavio slučaj korupcije, no trećina građana navodi da ipak ne bi prijavila takav slučaj i da je u situaciji da nešto zna. Znatno češće muškarci izjavljuju da bi prijavili slučaj korupcije u odnosu na žene (57 posto vs 44 posto), a manju spremnost na prijavljivanje korupcije izražavaju građani stariji od 60 godina.

 • Samo 10% građana i građanki ima povjerenja u političke stranke

  Samo 10% građana i građanki ima povjerenja u političke stranke

  Više od dvije trećine građana Hrvatske (68 posto) zadovoljno je svojim životom, a nezadovoljnih je 32 posto. Muškarci su zadovoljniji od žena (70:66). Dobno gledano, najzadovoljnije su mlade osobe do 24 godine, njih čak 83 posto je zadovoljno, a zadovoljstvo opada sa starenjem, pa je u skupini starijih od 55 godina najmanje zadovoljnih, 59 posto.

Iz drugih medija

AEM