Članci s tagom: iskorak

 • Gdje su LGBT osobe u Istri?

  Gdje su LGBT osobe u Istri?

  Udruge Lezbijska grupa Kontra i Iskorak – Centar za prava seksualnih i rodnih manjina povodom javne kampanje "Prijavi zločin iz mržnje" posjetili su u petak, 26. (...)

 • 'Nova Vlada radi velike propuste'

  'Nova Vlada radi velike propuste'

  Nova Vlada radi velike propuste, ocjenjuju Iskorak i Kontra u Izvještaju o stanju ljudskih prava LGBT osoba u 2012. godini. U 2012. godini nova Vlada (...)

 • A ili p ili seksualna politika u LGBTIQ zajednici

  A ili p ili seksualna politika u LGBTIQ zajednici

  U srijedu, 27.ožujka, u Književnom klubu Booksa održana je treća Roza hipnoza, ciklus tribina koje je pokrenulo Udruženje Zagreb Pride , s financijskom (...)

 • Rodni identitet u EU zakonodavstvu

  Rodni identitet u EU zakonodavstvu

  Na sjednici Europskog Parlamenta održanoj 12.09. usvojena je nova Direktiva o pravima (...)

 • Ne želimo kompromise!

  Ne želimo kompromise!

  Udruge Iskorak i Kontra reagirale su na izjavu članove Vlade i premijera Zorana Milanovića koje se tiču zaštite prava na obiteljski životi (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja. Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično.

 • Hrvatski sudovi su homofobični!

  Hrvatski sudovi su homofobični!

  Republika Hrvatska usvojila je više zakona koji zabranjuju diskriminaciju na temelju spolne orijentacije, ali ti zakoni se ne primjenjuju jer u hrvatskom sudstvu vlada homofobija i neznanje. Upravo iz navedenih razloga danas 17. svibnja 2011. godine na Međunarodni dan borbe protiv homofobije aktivisti/ce udruga Iskorak i Kontra simbolično odjeveni u suce i sutkinje uručili su Ministarstvu pravosuđa svoju "presudu" kojom utvrđuju postojanje homofobije i nepoznavanja antidiskriminacijskog zakonodavstva.

 • Postavljena izložba 'Različite obitelji, ista ljubav'

  Postavljena izložba 'Različite obitelji, ista ljubav'

  U Info zoni ovog je tjedna otvorena izložba "Različite obitelji, ista ljubav", koja je dio pripremnih događanja za manifestaciju Split Pride, a koja će se održati prvi put u našem gradu, u lipnju. Izložba je proizišla iz kampanje u organizaciji ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), a sastoji se od postera i plakata distribuiranih diljem Europe u protekle tri godine.

 • Predsjednik podržao Split Pride

  Predsjednik podržao Split Pride

  Predsjednik Ivo Josipović posjetio je 30. ožujka udrugu "Domine", kako bi iskazao podršku u organizaciji "Split Pride-a" 2011. "Bilo mi je zadovoljstvo doći u udrugu "Domine" i pružiti podršku organizaciji "Split Gay Pridea", jer ovi aktivisti rade vrijedan posao u promicanju ljudskih prava. Na ovaj način se i Split afirmira kao mjesto tolerancije prema manjinama, koje trebaju našu podršku i zaštitu", rekao je predsjednik.

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM