Članci s tagom: industrija

 • Kako smo živjele i preživjele

  Kako smo živjele i preživjele

  Ovo je posljednji u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Zadnju riječ imaju radnice

  Zadnju riječ imaju radnice

  Ovo je peti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Ovo je treći seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Ovo je drugi u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  Toplo je ljeto, dani su dugi. Tek se uspostavila avionska linija Pariz-Zadar. Konobar u hotelu Slavija, Ivan Rančić, pronašao je i Talijanu Francescu (...)

 • Može li kozmetička industrija promijeniti standarde ljepote koje je stvorila?

  Može li kozmetička industrija promijeniti standarde ljepote koje je stvorila?

  Joseph Harwood , britanski makeup umjetnik te influencer, pobjednik je "The You Generation", online video-sharing natjecanja iz 2013. godine kojeg je lansirao Simon (...)

 • Predstečajna kockica čokolade

  Predstečajna kockica čokolade

  Najteže je započeti prvu rečenicu. Puno teže nego zagristi komad čokolade. Ovo drugo ide tako lako, jedan red pretvara se u dva, pa u tri, četiri i odjednom ližeš (...)

 • Kombinat Borovo: sada i nekada

  Kombinat Borovo: sada i nekada

  U zagrebačkom umjetničkom prostoru Galerija Nova, na adresi Teslina 7, u petak je otvorena izložba Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988. - 1991. Rezultat (...)

 • Polagana smrt sisačke industrije

  Polagana smrt sisačke industrije

  Sisak je grad duge povijesti. Oduvijek se u njemu živjelo, trgovalo, proizvodilo. Kako to u životu biva, nekad s boljim uspjehom, a nekad s lošijim.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM