Članci s tagom: hzz

 • Ne želimo 'žicati' novac na cesti, samo želimo obrazovanje i posao

  Ne želimo 'žicati' novac na cesti, samo želimo obrazovanje i posao

  Centar za savjetovanje, podršku i informiranje CASI "Romani" službeno je otvoren na Peščenici, a namijenjen je ženama Romkinjama koje žele postati konkurentne na tržištu rada, a koje su najčešće najteže zapošljiva skupina. Osim što se u centru mogu savjetovati, tamo će se redovito održavati i besplatni tečajevi za osposobljavanje za, primjerice, hotelijerke, čistačice, rad na računalima i sl.

 • Žene se susreću s raznim teškoćama u pristupu, povratku i ostanku na tržištu rada

  Žene se susreću s raznim teškoćama u pristupu, povratku i ostanku na tržištu rada

  Dvorana Panorama na 17. katu hotela Westin 13.6. bila ispunjena sudionicima Okruglog stola o položaju žena na tržištu rada. Točnije, bila je ispunjena sudionicama i (...)

 • Žene su diskriminirane, ali budućnost je njihova

  Žene su diskriminirane, ali budućnost je njihova

  U Hrvatskoj žene prevladavaju u evidenciji nezaposlenih, slabije su plaćene i u većoj su opasnosti od dugotrajne nezaposlenosti nego muškarci, ali trendovi u obrazovanju pokazuju da će se njihova pozicija u budućnosti popraviti, pokazuje iscrpna analiza položaja žena na tržištu rada predstavljena na okruglom stolu u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 • 319.845

  319.845

  Od ukupnoga broja nezaposlenih u prosincu 2010. bilo je 172.940 žena (s udjelom od 54,1 %) te 146.905 (45,9 %) muškaraca. Broj nezaposlenih žena povećao se 1,3 % u usporedbi s prethodnim mjesecom, a 4,7 % uspoređujući s istim mjesecom 2009. godine. Istodobno, broj nezaposlenih muškaraca povećao se 3,7 % u odnosu na prethodni mjesec, a 16,3 % u odnosu na prosinac 2009. godine.

 • Žene se teže zapošljavaju

  Žene se teže zapošljavaju

  Na skupu pod nazivom "Žene i tržište rada - jednake mogućnosti", koji je organiziran u povodu 103. obljetnice djelovanja službe za zapošljavanje u Hrvatskoj, rečeno je da je krajem rujna u evidenciji Područne službe Zagreb (Grad Zagreb i Zagrebačka županija) od ukupno 44.055 nezaposlenih bilo 56,8 posto žena, dok je lani u istom razdoblju njihov udio iznosio 61,3 posto.

 • Milijun eura za zapošljavanje žena

  Milijun eura za zapošljavanje žena

  Najnoviji podaci potvrđuju da su žene obrazovanije od muškaraca, no slabije su plaćene te ih je više među nezaposlenima. Kako bi se ta slika počela mijenjati, svakako će pomoći i ovih dana raspisan natječaj u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva kojim će se dodjeljivati bespovratna sredstva u okviru projekta "Žene na tržištu rada".

 • Predstavljen Nacionalni plan zapošljavanja za 2009. i 2010.

  Predstavljen Nacionalni plan zapošljavanja za 2009. i 2010.

  Od ove godine udruge mogu sudjelovati sa svojim projektima u kreiranju i izvođenju programa javnih radova za nezaposlene osobe.

 • Ni u krizi nema 'krize' za čistačice

  Ni u krizi nema 'krize' za čistačice

  Od evidentirana 3862 različita zanimanja nezaposlenih osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), najtraženije su čistačice.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM