Članci s tagom: hrvatska-turisticka-zajednica

 • HTZ izbacuje sporni kadar stražnjice iz reklamnog spota

  HTZ izbacuje sporni kadar stražnjice iz reklamnog spota

  'Nakon reakcija dijela javnosti i udruga koje se bore za prava žena i ravnopravnost spolova (ŽMH, Mreža Petra...) autori televizijskog spota od 30 sekundi iz kampanje 'Recept za savršen odmor' Hrvatske turističke zajednice, marketinška agencija BBDO Zagreb, u narednom razdoblju promijeniti će kadar koji prikazuje žensko tijelo kako se sunča na plaži i zamijeniti ga drugim kadrom', stoji u priopćenju Hrvatske turističke zajednice.

 • Obezglavljena turistička guza

  Obezglavljena turistička guza

  Nije prošao ni puni tjedan od Dana opaljene guze, a priča o Jadrankinom ustanku protiv turističkog seksizma već je zahvatila visoku politiku, gospodarsku strategiju, (...)

 • Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Aktivistice su, osim spornog kadra stražnjice, kritizirale cijeli spot tvrdeći da je 'dosadan i nezanimljiv'. 'Turizam traži interakciju sa zajednicom. Bilo bi zanimljivije da su prikazani turisti kako beru masline. Hrvatsku se moglo prikazati kao zemlju osjetljivu na manjine ili osobe s invaliditetom', rekla je Rada Borić. Zapitala se i koliko žena sjedi u Odboru Hrvatske turističke zajednice.

 • Jadranka Kosor protiv seksističke reklame

  Jadranka Kosor protiv seksističke reklame

  Nakon što je predsjednik HTZ-a Niko Bulić okupljenima prezentirao TV spotove na kojima se na nekoliko sekundi prikazuje djevojka koja se sunča u kupaćem kostimu, premijerka Kosor je kritizirala spot : 'Imam primjedbu i mislim da je mogu izreći jer sam, među ostalim, i pisala Zakon o ravnopravnosti spolova. Predlažem da se iz spota u kojem se govori o turističkim vrijednostima izostavi kadar dijelova ženskoga tijela jer je to na neki način seksistički.´

Iz drugih medija

AEM