Članci s tagom: homoseksualne-osobe

 • U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  Nakon što su u petak članice punk rock skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova, Ekaterina Samucevič i Marija Aljohina osuđene na dvije godine (...)

 • Moskva i dalje bez gay pridea

  Moskva i dalje bez gay pridea

  Zahtjev LGBT aktivista i aktivistica da im se odobri održavanje godišnjeg Gay pride a u Moskvi u narednih 100 godina, na Gradskom je sudu dobio (...)

 • Topovskim udarom na Thompsona

  Topovskim udarom na Thompsona

  Jučer je održan prvi splitski prajd. Parada ponosa lezbijki, gejeva, bi, trans, queer osoba i podržavatelja i podržavateljica. Ovo je prvi put na području ex Yu regije (...)

 • Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

  Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

  HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović danas je primio predstavnike Iskoraka, Lezbijske grupe Kontra i splitske udruge Domine. Predsjednik je upoznat s problemima u organizaciji prvog Gay Pridea u Splitu te sa diskriminacijom s kojom se istospolni parovi susreću u Hrvatskoj, iako ih se prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima smatra obiteljima.

 • Gay je službeno OK u američkoj vojsci

  Gay je službeno OK u američkoj vojsci

  Američki predsjednik Barack Obama potpisao je zakon kojim se prvi put dopušta homoseksualnim osobama u vojsci da slobodno govore o svojoj spolnoj orijentaciji. "To će napokon omogućiti desecima tisuća Amerikanaca da ne moraju živjeti u laži", izjavio je Obama. On je tako i formalno ukinuo zakon popularno nazvan "ne pitaj, ne govori" iz 1993. godine, odbačen u Kongresu prošloga tjedna. Ipak, računa se da će proći još mjeseci dok promjene zažive u vojsci. Računa se da je zbog zakona iz 1993. iz američke vojske otpušteno više od 13.000 ljudi.

 • Politika Don't Ask Don't Tell teže pogađa žene

  Politika Don't Ask Don't Tell teže pogađa žene

  Prevela Nada Kujundžić Problem seksualnog zlostavljanja žena u vojsci predstavlja tek jednu od zapreka s kojima su suočene žene koje su odlučile služiti i (...)

 • Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Organizacioni odbor Parade ponosa održao je danas svoju poslednju redovnu konferenciju za štampu pred ovaj događaj koji je zakazan za 10. oktobar 2010. godine. Organizatori su ocenili da su do ovog trenutka zadovoljni situacijom koja se tiče organizovanja Parade ponosa i izrazili su svoje čvrsto uverenje da će ona biti održana u planiranom terminu. Organizacioni odbor je, uz saradnju sa državnim institucijama, održao niz sastanaka koji su se ticali bezbednosti ovog događaja.

 • Homofobija i dalje u Zakonima RH!

  Homofobija i dalje u Zakonima RH!

  Pravilnik boravka u Prihvatnom centru za strance donio je 11. lipnja 2008. godine tadašnji ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević. U navedenom pravilniku u članku 9. ni više ni manje piše slijedeće: " Maloljetnog stranca neće se smjestiti u sobu zajedno s punoljetnim strancima koji su nasilnici, ovisnici, istospolne seksualne orijentacije te drugim strancima koji bi na njega štetno utjecali."
  Homoseksualci su i dalje ti u očima države koji vrebaju na maloljetnike i zaskaču ih u mračnim spavaonicama Prihvatnog centra za strance!

Iz drugih medija

AEM