Članci s tagom: homofobija

 • Gej je OK, u nogometu i na tribinama!

  Gej je OK, u nogometu i na tribinama!

  Odlazak na nogometnu utakmicu među navijače, s gej prijateljskim transparentnom - zvuči kao potez neprikrivenih suicidalnih namjera. No, na utakmici prvoligaških klubova Zagreba i Rijeke pokazalo se da ne mora biti tako.

  Na zapadnoj tribini se tijekom utakmice Zagreb-Rijeka održane u petak 26. veljače, razvio veliki transparent Nogometom protiv homofobije i zastava duginih boja, simbol LGBT zajednice.

 • Hrvatska ne štiti homoseksualne osobe

  Hrvatska ne štiti homoseksualne osobe

  Franziska Brantner, zastupnica Zelenih u EU parlamentu: Ne smatram da postoje dvostruki standardi prema zemljama koje još nisu u EU-u i ne mogu tvrditi da u Njemačkoj ili drugim zemljama članicama Europske unije ne postoje homofobne skupine. Nije važno je li Hrvatska homofobnija od Njemačke; pravo pitanje je kako politički, pravni i policijski sustavi na to reagiraju.

 • Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača "Bijeli anđeli" dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače. Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima.

 • Kako bi vi mijenjali seksualnu orijentaciju djeteta?

  Kako bi vi mijenjali seksualnu orijentaciju djeteta?

  Ženska mreža Hrvatske reagira na iskazivanje diskriminativnih stavova po osnovi seksualne orijentacije i omalovažavanja ljudi predsjedničkog kandidata Milana Bandića u sučeljavanju predsjedničkih kandidata 30. prosinca 2009. u 20 sati na HRT-u.

  Naime, na pitanje novinara: "Ukoliko saznate da vam je kćer lezbijka, da li biste joj dopustili da živi u istospolnom braku?" g. Bandić odgovorio je "Živimo u 21. stoljeću, no učinio bih sve kroz odgoj da do toga ne dođe".

 • Diskriminacija svuda oko nas

  Diskriminacija svuda oko nas

  Većina ispitanika u Hrvatskoj izjavila je da njihov krug prijatelja i poznanika obuhvaća osobe različite vjere (75 posto, a u EU-u 64 posto), osobe s invalidnošću (65 posto, u EU-u 58 posto), osobe različita etničkog podrijetla (69 posto, u EU-u 57 posto). Međutim, samo 9% ispitanika u Hrvatskoj izjavilo je da njihov krug prijatelja ili poznanika uključuje homoseksualce, a u EU-u je takvih u prosjeku 38 posto.

 • Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  U Hrvatskoj čak i kampanja za prevenciju širenja HIV-a i AIDS-a te ostalih spolnih bolesti namijenjena homoseksualnim muškarcima postaje mjesto za javno vježbanje pljuvanja homofobije u dalj. Tekstovi koji su objavljeni u medijima  pokazuju da se na temu homoseksualnosti opet reagira iz homofobičnog želuca, a ne iz racionalne glave, navodi se u priopćenju Queer Zagreba.

 • Nema pravde za lezbijke

  Nema pravde za lezbijke

  Prevela Višnja Lončarić CAPE TOWN - "Žene ubijaju u zapadnom dijelu Cape Towna" kaže Ndumie Funda. Funda vodi project LulekiSizwe u svojoj (...)

 • Hrvatska dobila ukor od Europskog odbora za socijalna prava

  Hrvatska dobila ukor od Europskog odbora za socijalna prava

  Europski odbor za socijalna prava (ECSR- European Commmittee of Social Rights), koji prati usklađenost državnih politika i programa s Europskom socijalnom poveljom, utvrdio je da hrvatski kurikulum, koji ograničeno pokriva seksualnu edukaciju, diskriminira osobe na osnovi seksualne orijentacije.

 • Reakcije udruga povodom homofobnih ispada u Sarajevu, Mostaru i Beogradu

  Reakcije udruga povodom homofobnih ispada u Sarajevu, Mostaru i Beogradu

  Vijesti iz komšiluka

  Slučaj prvi: dva čelnika B-H studentskih domova  izjavila su da ne bi primili u dom osobe homoseksualne orijentacije.

  Slučaj drugi:u susjednoj Srbiji teku pripreme za Beogradsku povorku ponosa koja će se održati 20. rujna ove godine. Prije nekoliko dana po Beogradu su osvanuli prijeteći grafiti.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM