Članci s tagom: hollywood

 • Oscari su ove godine izuzetno 'bijeli', Akademija mijenja pravila

  Oscari su ove godine izuzetno 'bijeli', Akademija mijenja pravila

  Od trenutka objave nominacija za ovogodišnje Oscare, rasprave o nominiranima ne prestaju. Iako Akademija nikad nije bila poznata po raznolikosti, ove godine, čak i (...)

 • Seksizam u filmskoj industriji: 'Redateljice jednostavno ne dobivaju jednaku šansu za uspjeh'

  Seksizam u filmskoj industriji: 'Redateljice jednostavno ne dobivaju jednaku šansu za uspjeh'

  Američki Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) kontaktirao je redateljice u Hollywoodu kako bi ustanovio je li potrebna pravna intervencija kako bi se (...)

 • Problem različitosti u Hollywoodu

  Problem različitosti u Hollywoodu

  U Hollywoodu nema različitosti . To je toliko puta dosad ponovljeno da se više smatra činjenicom nego kutom promatranja. U filmovima uglavnom vidimo bijele hetero (...)

 • Celuloidni strop u Hollywoodu

  Celuloidni strop u Hollywoodu

  Celluloid ceiling naziv je za fenomen statistički malog broja žena na tzv "kreativnim" pozicijama u Hollywoodu piše ziher.hr .

 • Hollywoman: Akademija pozvala sramotno mali broj žena

  Hollywoman: Akademija pozvala sramotno mali broj žena

  Izraz snažni ženski lik još uvijek postoji u filmskoj industriji jer se i u dvadeset prvom stoljeću doživljava kao anomalija. Iako statistika ide u korist žena, (...)

 • Meryl Streep - majka hollywoodskog feminizma

  Meryl Streep - majka hollywoodskog feminizma

  Zaboravite Jennifer Lawrence , Lupitu Nyong'o i njima slične – stigla je nova feministička filmska ikona za mlade žene! No dobro, pridjev 'nova' (...)

 • Test Mako Mori: alternativa Bechdel testu

  Test Mako Mori: alternativa Bechdel testu

  Bechdel test je nastao 80-ih godina 20. stoljeća, a nazvan je po američkoj autorici animiranog filma Alison Bechdel . Test se može primijeniti na sve medije, a (...)

 • 10 feministkinja na ekranu

  10 feministkinja na ekranu

  Od Maye u Zero Dark Thirty do Thelme i Louise pa do Amelie,možda postoji neka nada o novom načinu na koji se žene portretiraju na filmskom platnu.

 • S faksa na posao? Samo na filmu!

  S faksa na posao? Samo na filmu!

  Sa stopom nezaposlenosti među friško diplomiranima od 25%, čovjek bi očekivao da TV kuće i neizbježni Hollywood daju sve od sebe da osmisle nove sadržaje s kojima bi (...)

 • Pet "feminističkih" filmskih heroina

  Pet "feminističkih" filmskih heroina

  Hollywood je na sto muka: scenarije za blockbustere pišu muškarci, no ako doista žele zgrnuti masne pare, moraju nešto karata prodati i ženama. Pa što im je činiti? Možda da dopuste ženi da napiše scenarij? Ha ha, malo sutra! Dovoljno je u film ubaciti borbenu ženu koja ne trpi ničija sranja. To bi trebalo usrećiti feministice, zar ne? Zapravo i ne – kad bacite pogled na rezultate, jasno vam je da im je trud bio uzaludan.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM