Članci s tagom: hiv

 • Obilježen Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

  Obilježen Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

  Svjetski dan borbe protiv HIV / AIDS- obilježen je u svim većim hrvatskim gradovima. Uz niz popratnih akcija, u Zagrebu su se građani i građanke mogli informirati na (...)

 • Seksualne radnice u Indiji

  Seksualne radnice u Indiji

  Kada je istraživački program koji se provodi u više zemalja, Pathways of Women's Empowerment , 2006. godine započeo potragu za inspirativnim primjerima osnaživanja (...)

 • Grčke prostitutke podvrgnute prisilnim testiranjima na HIV

  Grčke prostitutke podvrgnute prisilnim testiranjima na HIV

  Grčka je već neko vrijeme glavna vijest međunarodnog tiska zbog oštrih mjera štednje koje provodi u svjetlu globalne ekonomske krize. Ali nedavni napisi u novinama usmjerili su se na drugu uznemirujuću stvarnost: Krajem travnja, grčka policija započela je sa sistematičnim uhićivanjima prostitutki, prisiljavajući ih na HIV testiranje te je objavila imena i slike na policijskoj internetskoj stranici žena za koje je testiranje pokazalo da su  HIV-pozitivne.

 • Biti HIV pozitivan u Hrvatskoj

  Biti HIV pozitivan u Hrvatskoj

  Iako ljudi nominalno nemaju negativan stav prema osobama koje žive s HIV-om, u Hrvatskoj su one još uvijek izložene diskriminaciji i to najčešće na tržištu rada i (...)

 • Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  U Hrvatskoj čak i kampanja za prevenciju širenja HIV-a i AIDS-a te ostalih spolnih bolesti namijenjena homoseksualnim muškarcima postaje mjesto za javno vježbanje pljuvanja homofobije u dalj. Tekstovi koji su objavljeni u medijima  pokazuju da se na temu homoseksualnosti opet reagira iz homofobičnog želuca, a ne iz racionalne glave, navodi se u priopćenju Queer Zagreba.

 • "Stražnja strana" na udaru institucija

  "Stražnja strana" na udaru institucija

  Slobodna Dalmacija i Jutarnji list donose priču o brošuri "Stražnja strana" koju je ove jeseni izdao Iskorak, a uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, te Vladinog ureda za ljudska prava. Piše Jutarnji, u brošuri su se umjesto savjeta o suzbijanju HIV-a, našli savjeti za ugodniji odnos te veći užitak muških partnera.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM