Članci s tagom: helena-stimac-radin

 • Uravnotežimo se!

  Uravnotežimo se!

  Uoči predstojećih parlamentarnih izbora Vladin Ured za ravnopravnost spolova upriličio je u ponedjeljak okrugli stol "Kako do uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u Hrvatskom saboru?", da bi još jednom upozorili na važnost rodne ravnopravnosti u politici i u gospodarstvu, a TV spotom pozvao je -
  "Uravnotežimo se!". Predstojnica Vladinog Ureda Helena Štimac Radin izrazila je nadu da će se na ovim izborima probiti limit od 21 do 25 posto zastupljenosti žena u parlamentu.

 • "EU ima regulirano pitanje veličine rajčica ali ne i problem kao što je nasilje protiv žena"

  "EU ima regulirano pitanje veličine rajčica ali ne i problem kao što je nasilje protiv žena"

  Europska komisija organizirala je konferenciju o nasilju protiv žena u Bruxellesu, 25. i 26. studenog 2010. u suradnji sa belgijskim predsjedništvom Vijeća Europe. Na konferenciji su iz Hrvatske sudjelovale Helena Štimac Radin, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova, Željka Ivandić Blažina, viša stručna savjetnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi i Nataša Bijelić, predstavnica CESI.

 • Mirjana Krizmanić dobila nagradu "Žena godine" koju dodjeljuje časopis Zaposlena

  Mirjana Krizmanić dobila nagradu "Žena godine" koju dodjeljuje časopis Zaposlena

  "Jedan je od mojih uzora, kao žena i kao stručnjak. Moralna je vertikala ove zemlje. Njezina je vrijednost što vrlo važne stvari može reći na jednostavan način prihvatljiv svima, " nakon čestitki rekla je odvjetnica Silvana Smodlaka.  Znanstvenicu, uglednu psihologinju i sveučilišnu profesoricu te aktivisticu Mirjanu Krizmanić, žiri časopisa Zaposlena prepoznao je kao uzor svim ženama i kao jedan od najvažnijih glasova borbe za ravnopravnost spolova. Pored pobjednice Mirjane Krizmanić, ovogodišnje kandidatkinje su bile i Damjana Domanovac, Ljiljana Pišpek Mlinarić, Rašeljka Maras Juričić i Darija i Iris Bostjančić.

 • Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Ograđujući se od odgovornosti za maskulinizaciju informativnog programa na HRT-u, Hloverka Novak Srzić je na okruglom stolu slegnula ramenima i rekla kako je zadatak (...)

 • Gay lobi drma Hrvatskom

  Gay lobi drma Hrvatskom

  Nacionalna se dalekovidnica možda ne može pohvaliti promicanjem ravnopravnosti spolova  /ok, prikažu tu i tamo poneku sapunicu i srodan ženski film al što ne umeju Helenu i Gordanu da razlikuju, ne ide pa ne ide:)

  Imaju oni zato drugih vrednota. Kad se najmanje nadate, prateći emisije za noćobdije, možete čuti jako zanimljive stvari. Dosta vam je da povežete dva i dva te na temelju kratkog priloga, u primjerice glazbenoj emisiji, dođete na trag fascinantnih otkrića.

 • Rodna ravnopravnost i pridruživanje EU

  Rodna ravnopravnost i pridruživanje EU

  Predstojnica Ureda ra ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je u radu Pratećeg sastanka Regionalne konferencije o rodnoj ravnopravnosti i pridruživanju EU, koji se održao 15. svibnja 2009. u Beogradu.

 • Helena Štimac Radin na sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost spolova Vijeća Europe

  Helena Štimac Radin na sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost spolova Vijeća Europe

  Uz redovite aktivnosti Odbora na dnevnom redu su pripreme za 7. ministarsku konferenciju Vijeća Europe koja će se održati 2010. godine u Azerbajdžanu te će se na sastanku raspraviti prijedlog nacrta nove rezolucije VE "Ravnopravnost spolova: premošćivanje jaza između de jure i de facto ravnopravnosti", a što će biti i glavna tema ove konferencije.

 • Poduzetnice, iziđite na izbore!

  Poduzetnice, iziđite na izbore!

  Prenosimo intervju predstojnice Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helene Štimac Radin objavljen na portalu poduzetna.hr PODUZETNA: Kakvo je stanje (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM