Članci s tagom: govor-mrznje

 • Je li Zdravko Mamić poticao na nasilje i mržnju?

  Je li Zdravko Mamić poticao na nasilje i mržnju?

  Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić poslijepodne je doveden na saslušanje u zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje bi potom trebalo odlučiti hoće li (...)

 • 'Govor mržnje i nasilje prema LGBT osobama su kuga koja se proširila cijelom Europom'

  'Govor mržnje i nasilje prema LGBT osobama su kuga koja se proširila cijelom Europom'

  Europski parlament donio je rezoluciju kojom traže kriminalizaciju homofobnog i transfobnog govora mržnje i zločina iz mržnje na području čitave Europske Unije, (...)

 • Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Jedan Splićanin je kažnjen s 5.000 kuna zbog uvredljivog i prijetećeg komentara na internetskom forumu u ožujku prošle godine. Naime, 43-godišnjak je pod nickom (...)

 • Uvrede, klevete i sramoćenje na internetu postaju kazneno djelo

  Uvrede, klevete i sramoćenje na internetu postaju kazneno djelo

  Prema izmijenjenom Kaznenom zakonu koji se počeo primjenjivati s prvim danom 2013. godine, računalni sustavi i internet uvršteni su u kazneno djelo govora mržnje.

 • Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova upozorila Mladež HČSP-a

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova upozorila Mladež HČSP-a

  Mladež Hrvatske čiste stranke prava izdala je priopćenje za javnost u kojem iznosi niz netočnih ( npr. "nije li promocija takvog načina života koji pogoduje širenju AIDS-a i ostalih bolesti upravo ugrožavanje zdravlja građana?") i homofobičnih navoda (npr. "krunu nemorala"), a služi se i govorom mržnje ("nije li podržavanje ovakvog načina života upravo podržavanje genocida s kojim se prema broju žrtava ne može mjeriti čak ni Hitlerov nacizam"). Stoga upozoravam da su diskriminacija temeljem seksualne orijentacije  kao i govor mržnje u Republici Hrvatskoj zakonom zabranjeni. 

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM