Članci s tagom: gospodarstvo

 • Zašto smo toliko spokojni/e glede razlike u plaćama?

  Zašto smo toliko spokojni/e glede razlike u plaćama?

  Trebamo čekati još šezdeset godina kako bi žene imale jednake plaće kao i muškarci. Svi/e to znamo, ali zašto nismo užasnuti? Meni stvarno smeta ta razlika.

 • Trećina Hrvatske na rubu siromaštva

  Trećina Hrvatske na rubu siromaštva

  Trećina stanovništva Hrvatske naginje siromaštu, a stopa siromaštva se povećava naročito od početka krize prije šest godina. Hrvatska je među zemljama Europske unije (...)

 • Izgubljeno desetljeće, izgubljena generacija

  Izgubljeno desetljeće, izgubljena generacija

  Ako je vjerovati zadnjem izvještaju internacionalne mreže organizacija Oxfam , do 2025. godine u Europi će broj siromašnih doseći zastrašujuću brojku od 25 (...)

 • Procvat gospodarstva otvara nove mogućnosti

  Procvat gospodarstva otvara nove mogućnosti

  Sveučilište u Colombu, u glavnom gradu Šri Lanke , nedavno je uvelo smjerove prometne ekonomije i komercijale u svom studij iz ekonomije, javlja womensenews.org.

 • Žene plaćaju krizu

  Žene plaćaju krizu

  Baš kao što su planovi strukturne prilagodbe iscrpili i osiromašili žene zemalja Trećeg svijeta, mjere štednje dokrajčit će žene Europe.

 • Sad je red na nas

  Sad je red na nas

  Bez obzira mislimo li da je katastrofalno gospodarsko i ekonomsko stanje u Hrvatskoj posljedica nevjerojatno loše vođene politike u posljednjih dvadesetak godina ili (...)

 • "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi. Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

Iz drugih medija

AEM