Članci s tagom: gordana-sobol

 • Do ravnopravnosti spolova preko telenovela

  Jedna od Libelinih dražih tema svakako je jedina nam javna televizija , o čijem shvaćanju rodne ravnopravnosti smo već nekoliko puta pisale.

 • Kažnjavaju se prostitutke i svodnici, ali ne klijenti

  Kažnjavaju se prostitutke i svodnici, ali ne klijenti

  Bavljenje prostitucijom kažnjava se kao prekršaj, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, na način da se prostitutku uhvaćenu na djelu kažnjava novčano ili kaznom zatvora do 30 dana. Svodnike se goni kazneno, a mušterije - nikako.

 • Napadi motivirani osobnim interesima

  Napadi motivirani osobnim interesima

  Oni koji su napadali "Korak" i lažno svjedočili mogu biti motivirani jedino osobnim interesima - ustvrdile su to čelnica Ženske grupe Sadika Zvirkić i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol, ujedno i čelnica Savjeta ove karlovačke udruge za pomoć žrtvama nasilja.

 • Glasujte za rodno uravnotežene liste!

  Glasujte za rodno uravnotežene liste!

  Biljana Kašić, Gordana Sobol i Morana Paliković Gruden ispred Regionalnog lobija žena za mir, sigurnost i pravednost u jugoistočnoj Europi, a u povodu predstojećih lokalnih izbora pozvale su političke stranke da predlože rodno uravnotežene izborne liste te građane/ke da upravo takvim listama daju prednost prilikom glasovanja. Izjavu za javnost donosimo u cjelosti.

 • Žene u političkom i javnom životu

  Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, podsjeća da Zakon o ravnopravnosti spolova ne obvezuje 40-postotnu zastupljenost žena na listama i bit će zadovoljna bude li ih 20-25 posto.

 • Mlade žene u politici dvostruko diskriminirane

  Mlade žene u politici dvostruko diskriminirane

  Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora i CESI održali su tematsku sjednicu "Mlade i aktivne: politička participacija mladih žena". Uz predsjednicu Odbora Gordanu Sobol i članice Odbora u radu sjednice sudjelovale su predstavnice CESI-ja, lokalne i regionalne samouprave, Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova, GONG-a i ženskih udruga.

 • Sa svih strana: SDP obilježio Dan žena

  Žene zadarskog SDP-a organizirale su jučer svoju tradicionalnu proslavu u povodu Dana žena. U popunjenoj dvorani hotela Kolovare organizarn je prigodni prijem i druženje na kojem su uz kandidatkinju za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović, okupljene žene pozdravile i Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za zamjenicu župana i Irena Dragić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

 • Žene u politici na području Koprivničko-križevačke županije

  Okrugli stol "Žene u politici na području Koprivničko-križevačke županije" u Koprivnici je organiziralo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kako bi se javno upozorilo na veliku podzastupljenost žena u politici, razgovaralo o problemima s kojima se susreću žene koje se aktivno bave politikom te raspravile mjere koje se moraju poduzeti kako bi se veći broj žena našao na predstojećim stranačkim listama na sljedećim lokalnim izborima u svibnju 2009. 

 • ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  "Kakva politka, drž' se ti kuće i djece", najčešća je poruka kojom se pozdravljaju namjere žene koja se kani aktivirati u politici ili, pak, sudjelovati na izborima. Uz takva razmišljanja i veliku dominaciju muškaraca u politici, došlo se do porazne statistike po kojoj u 566 gradova i općina danas tek 29 žena obnaša dužnost gradonačelnica ili načelnica općine.

 • Iz rada stranačkih ženskih organizacija

  Iz rada stranačkih ženskih organizacija

  Donosimo vijesti iz rada Foruma žena SDP-a i Zajednce žena HDZ-a "Katarina Zrinska" Primorsko-goranske županije.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM