Članci s tagom: gordana-sobol

 • Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  8. marta je. Probudih se, protrljah oči i krenuh se spremati za okrugli stol pod nazivom "Žene na poslu u Hrvatskoj: Izazovi i prilike".

 • Cvijeće i bombonjere jednom godišnje su dobri, no jednake plaće svaki dan su bolje

  Cvijeće i bombonjere jednom godišnje su dobri, no jednake plaće svaki dan su bolje

  Okrugli stol "Žene na poslu u Hrvatskoj: Izazovi i prilike" održan je 8. ožujka u zagrebačkom hotelu Sheraton povodom obilježavanja stogodišnjice Međunarodnog dana žena. Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a, naglasila da borba žena za ravnopravnost traje i dalje. Konstatirala je da su cvijeće i bombonjere jednom godišnje dobri, no jednake plaće svaki dan su bolje, aludirajući pritom kako žene i muškarci još uvijek nisu jednako plaćeni za isto radno mjesto.

 • Gordana Sobol nova predsjednica Foruma žena

  Gordana Sobol nova predsjednica Foruma žena

  Na 10. Izbornoj skupštini Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a za predsjednicu je izabrana Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. Godana Sobol je na mjestu predsjednice zamijenila saborsku zastupnicu SDP-a Mirjanu Ferić Vac koja je tu dužnost obnašala osam godina.

 • Održan okrugli stol "Odgajamo li ravnopravne djevojčice i dječake"

  Održan okrugli stol "Odgajamo li ravnopravne djevojčice i dječake"

  Okrugli stol je održan u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i udruge S.O.S. telefon. U radu okruglog stola istaknuta je važnost sustavnog rada na uspostavi ravnopravnosti spolova u svim segmentima društva ,a posebice u dijelu odgoja i obrazovanja. Rad na uspostavi rodne ravnopravnosti ujedno je i rad na uspostavi tolerancije u društvu.

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Žene u opasnim zanimanjima moraju se stalno dokazivati

  Žene u opasnim zanimanjima moraju se stalno dokazivati

  Kolika je zastupljenost žena u "opasnim zanimanjima", s kojim se problemima susreću i kako se može ženama "olakšati" pristup tim zanimanjima, samo su neka od pitanja na koja je odgovor pokušao dati okrugli stol  "Doprinos žena sigurnosti zajednice -žene u opasnim zanimanjima". Okrugli stol je organizirao časopis Zaštita, u čijem je novom broju objavljen tema "Žene u opasnim zanimanjima".

 • "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama saborski je Odbor za ravnopravnost spolova održao tematsku sjednicu "Život i problemi žrtava nasilja nakon izlaska iz skloništa". Kako je naglasila predsjednica Odbora Gordana Sobol, sam Odbor već tradicionalno tematskom sjednicom obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

 • "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol izrazila je nezadovoljstvo sa nadnaslovom koji je upotrijebljen kao uvod u vijest na portalu Net.hr, a odnosi se na održavanje Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru. "Ovako neadekvatno prezentirana vijest, pokazuje da žene eto, čak ne mogu niti slobodno raspravljati u parlamentu, a da se to ne etiketira kao "žensko čupanje"."

 • "Smijenite Zirduma!"

  "Smijenite Zirduma!"

   Afera seksualnog uznemiravanja nogometašica od strane visokog dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza podigla je na noge i institucije i ženske nogometne klubove. Pravobraniteljičinom zahtjevu za očitovanjem HNS-a o slučaju pridružila se i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol.

 • Sastanak Regionalnog ženskog lobija

  Sastanak Regionalnog ženskog lobija

  Regionalni ženski lobi (RLW) za mir, sigurnost i pravednost u jugoistočnoj Europi, koji okuplja istaknute pojedince - političarke, članice parlamenata i vlada, kao i aktivistice iz civilnog društva radi povećanja broja žena na čelnim političkim pozicijama, održao je u utorak u Zagrebu prvi službeni sastanak svog upravnog i savjetodavnog odbora.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM