Članci s tagom: gong

 • Ustav po mjeri civilnog društva

  Ustav po mjeri civilnog društva

  Dogodi li se da sve civilne inicijative prođu, Hrvatska bi postala ustavno definirana kao zemlja izgradnje mira i održiva razvoja, u kojoj najviši državni propis štiti (...)

 • Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Vlada RH, na sjednici održanoj 21. studenog 2009. godine, prihvatila je Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata. Ironično je što je takav kodeks donesen na zatvorenoj sjednici Vlade te bez sudjelovanja javnosti i Savjeta za razvoj civilnog društva. U nastavku donosimo reakciju organizacija civilnog društva.

 • "Teže je skrenuti s puta u EU, nego onomad s Titovog puta"

  "Teže je skrenuti s puta u EU, nego onomad s Titovog puta"

  Nevladine organizacije Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek, CMS, CESI, Documenta, GONG, Građanski odbor za ljudska prava, Iskorak i Zelena akcija organizirale su danas u Saboru okrugli stol o Ustavnim promjenama. Kako je naglasila moderatorica okruglog stola Vesna Kesić želja je organizatora bila da pridonesu uključivanju građana te prošire javnu raspravu o ustvnim promjenama.

 • Supervizija lokalnih izbora

  Supervizija lokalnih izbora

  Predstavnici GONG‐a Suzana Jašić i Dragan Zelić su danas na konferenciji za medije predstavili aktivnosti GONG‐a u vezi lokalnih izbora 2009. Pratit će rad institucija nadležnih za izborni proces, financiranje izbornih kampanja, te poštivanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

 • Istraživanje lokalne samouprave

  GONG je u partnerstvu s Udrugom gradova proveo istraživanje koliko je lokalna samouprava odgovorna i transparentna u obavljanju svoje javne službe. Rezultati ovog istraživanja koje obuhvaća sve gradove i općine u Hrvatskoj, odnosno njih 556, provodi se s ciljem uvida i analize procedure i dobre prakse u područjima transparentnosti, suradnje s organizacijama civilnog društva te funkcioniranja mjesne samouprave.

 • Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  GONG je prije nekoliko godina izradio brošuru o lokalnoj samoupravi koja je doživjela nekoliko promjena s obzirom na promjene više zakona koji je uređuju.

 • Dostupnost informacija temeljno ljudsko pravo

  Savjetovanje pod nazivom "Pravo na pristup informacijama i zaštita osobnih podataka u lokalnoj samoupravi", koje je organizirala Akademija lokalne demokracije, održana je jučer u hotelu "Kolovare".

 • Lokalni izbori: više ili manje demokracije?!

  U Zagrebu je održan stručni skup "Lokalna samouprava i izravni izbori - neizvjesnosti prije i nakon izbora" koji su organizirali Pravni fakultet u Zagrebu i GONG.

<< < 2 3 4 5 6

Iz drugih medija

AEM