Članci s tagom: gong

 • Izborne inovacije - prilika za demokratizaciju demokracije

  Izborne inovacije - prilika za demokratizaciju demokracije

  Dok povjerenje građana i građanki u politiku i poltičke procese kopni iz dana u dan, a neizvjesnost raste za razliku od prostora za javnu raspravu, demokracija se opet (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Nužna je razumna odgoda referenduma!

  Nužna je razumna odgoda referenduma!

  Nakon najave Predsjednika Republike o održavanju referenduma o pristupanju RH EU krajem siječnja 2012., GONG upozorava na potencijalne probleme u provedbi referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u tom terminu. Identificirano je niz manjkavosti u zakonodavnom okviru za provedbu referenduma, koje omogućuju različita tumačenja i mogu biti iskorištena za dovođenje u pitanje regularnosti procesa i rezultata referenduma. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 • O političkom marketingu u strogo kontroliranom Otvorenom

  O političkom marketingu u strogo kontroliranom Otvorenom

  Prenosimo komentar Vesne Kesić objavljen na gong.hr Uloga medija u posredovanju informacija, više je manje poznata i pripada temeljnim (...)

 • Medijsko-politički cirkus ili putokaz biračima?

  Medijsko-politički cirkus ili putokaz biračima?

  Vađenje gebisa, izvođenje turbo-folk poskočica ili pak očenaša, neki su od načina na koje su kandidati predsjedničkih ili parlamentarnih izbora iskoristili dodjeljene (...)

 • Vladajući ponovo propustili priliku za nužne izmjene izbornog procesa

  Vladajući ponovo propustili priliku za nužne izmjene izbornog procesa

  GONG upozorava na propust neučinkovitog zakonodavca i izostanak političke volje za rješavanjem dugotrajnih problema izbornog procesa. Krajnji datum za održavanje parlamentarnih izbora je 11. ožujka 2012., što znači da je prošao rok od godinu dana prije izbora dokad su trebale biti obavljene nužne izmjene izbornih zakona, kako ne bi ugrozile integritet izbornog procesa, na što je Ustavni sud već upozorio Hrvatski sabor.

 • Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Prošli je tjedan GONG objavio rezultate istraživanja o političkoj pismenosti mladih i njihovim stavovima o Europskoj uniji. Bila je to prigoda za još jedno (...)

 • Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic je proširio festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje te je u svoj program po prvi puta uvrstio i predstavljanje OCD-a, odnosno organizacija civilnog društva. Festivalskoj publici su 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstavile udruge: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic širi festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje uvrštavajući u svoj program po prvi puta predstavljanje NGO-a, odnosno nevladinih organizacija. Festivalskoj publici će 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstaviti nevladine organizacije: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Postupanje policije prema Marku Rakaru ukazuje na propuste i slabosti u funkcioniranju sigurnosnog sustava RH koji sve češće poseže za represijom i brzopletim rješenjima koje pritom nedovoljno objašnjava javnosti, pa je Rakar prikazan kao državni neprijatelj br.1, odgovoran i za curenje podataka iz državnih izvora. Nedavno su djelatnici MUP-a, protupravno postupili i prema prosvjednicima akcije "Ne damo Varšavsku".

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM