Članci s tagom: financijska-kriza

 • Grčka financijska kriza dovela do veće stope pobačaja

  Grčka financijska kriza dovela do veće stope pobačaja

  Broj izvršenih abortusa u Grčkoj od početka krize porastao je za 50 posto, a udvostručio se i broj spontanih pobačaja. Pri tome, broj poroda u javnim bolnicama u istom (...)

 • Nezaposlenost je smrtonosna nuspojava o kojoj nitko ne govori

  Nezaposlenost je smrtonosna nuspojava o kojoj nitko ne govori

  "Nezaposlenost uzrokuje 45.000 samoubojstava godišnje u svijetu", pokazuje analiza Sveučilišta u Zurichu, a podaci su objavljeni u Lancetu , znanstvenom (...)

 • Četiri milijuna nezaposlenih više u 2013. godini

  Četiri milijuna nezaposlenih više u 2013. godini

  Oko četiri milijuna osoba pojačalo je redove nezaposlenih u svijetu u 2013. godini i sada ih ima 199,8 milijuna, navodi se u godišnjem izveštaju o radu koji je u (...)

 • Žene su muškarci samo s manje novca

  Žene su muškarci samo s manje novca

  Stručnjakinja za ravnopravnost spolova Jane Hailé izjavila je da bi veća ravnopravnost spolova proteklih godina vjerojatno dovela do odgode trenutne ekonomske krize, budući da su neka zanimanja u financijskom i bankarskom sektoru redovito bila rezervirana samo za mušku populaciju. Napuštanje stereotipa o spolovima bi omogućilo i muškarcima i ženama više slobodne u kreiranju profesionalnog i privatnog života. Budući da se institucije pune stereotipa trenutno tresu i proživljavaju krizu, možda je upravo sad vrijeme da se napravi prvi korak preobrazbe.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM