Članci s tagom: film

 • 'Živimo u patrijarhatu jer je feminizam i dalje loša riječ'

  'Živimo u patrijarhatu jer je feminizam i dalje loša riječ'

  Dan prije nego što su se Ellen Page i autorica intervjua susrele u Los Angelesu , administracija Baracka Obame je konačno objavila kako će omogućiti Plan B, (...)

 • Filmovi koje bi svi trebali pogledati - ODMAH!

  Filmovi koje bi svi trebali pogledati - ODMAH!

  Frustrira, iako se često događa, da odeš u kino i susretneš se sa ženskim likovima koji su izgrađeni na stereotipima i jednodimenzionalni su - ako ih uopće ima .

 • Bit ću usidjelica!

  Bit ću usidjelica!

  Dvadeset i tri su mi godine i prilično sam sigurna da se nikad ne želim udati. Imam li psihičkih problema? Nemam. Jesam li odbojno biće? Nisam.

 • Animafest - promoviranje umjetnosti na najljepši način

  Animafest - promoviranje umjetnosti na najljepši način

  Tjedan uzbudljivih i zanimljivih događanja vezanih uz Animafest polako je na svome kraju. Po broju posjetitelja i komentarima u medijima i na društvenim mrežama, mogu (...)

 • Zašto nikada nisam bila Riot Grrrl?

  Zašto nikada nisam bila Riot Grrrl?

  Prije par godina gledala sam govor bivše pjevačice Bikini Killa Kathleen Hanna . Dojmio me se njen opori smisao za humor i njen stav 'boli me briga za sve'.

 • 10 feministkinja na ekranu

  10 feministkinja na ekranu

  Od Maye u Zero Dark Thirty do Thelme i Louise pa do Amelie,možda postoji neka nada o novom načinu na koji se žene portretiraju na filmskom platnu.

 • Žene i film, žene iz filma

  Žene i film, žene iz filma

  U Grazu se od 12. do 17. ožujka održavao filmski festival Diagonale koji je za zadatak imao promovirati i kritički promišljati austrijsku kinematografiju.

 • Novi film o Hanni Arendt je dragulj!

  Novi film o Hanni Arendt je dragulj!

  Obično mogu procijeniti kvalitetu film dužinom sjedenja na kraju filma dok čitam popis imena scenarista, producenata i glumaca. Kada je film odličan, želim odati (...)

 • Zvjezdani ratovi trebaju novi pristup prema rodu - ne samo više žena

  Zvjezdani ratovi trebaju novi pristup prema rodu - ne samo više žena

  Znanstvenofantastični filmovi imaju cijelu povijest propitkivanja o maskulinitetu i femininitetu. No, vrijeme je da Zvjezdani ratovi preuzmu par lekcija iz (...)

 • "Girl rising"

  "Girl rising"

  Film koji će se prvi puta prikazati 07. ožujka zagovara školovanje za djevojke u cijelom svijetu, a naročito u zemljama u razvoju. Prilikom prikazivanja filma, (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM