Članci s tagom: feministicki-festival

 • Kome još treba feminizam?

  Kome još treba feminizam?

  Nisu li sve rasprave o položaju žena u društvu već sto puta ponavljane. Nisu li sve bitke već dobivene? Tko se danas još deklarira feministkinjom? I zašto bi itko (...)

 • Blasfem: Osobno je političko

  Blasfem: Osobno je političko

  Drugi BLASFEM , koji će se održati od 14. do 16 . lipnja 2018. godine, nastavlja nesmiljenom žestinom otvarati teme od društvenog značaja kroz feminističku optiku (...)

 • Svijet je naše platno

  Svijet je naše platno

  Fondacija CURE organizuje dvanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 07. do 10. septembra 2017. (...)

 • Vaginini dijalozi, šupci online i ljubavnice

  Vaginini dijalozi, šupci online i ljubavnice

  "Dildo radi ženama ono što muškarci ne mogu", uvodne su riječi panelistice Marike Smith , koja je otvorila programski dio Befem Letnjih feminističkih igara .

 • BeFem: Zaronimo u feminističku introspekciju

  BeFem: Zaronimo u feminističku introspekciju

  Ove godine održava se sedmi po redu BeFem . Sjajne feminističke raznorodne akcije nastajat će 5. i 6. prosinca u prostorima KC Grad-a, u Beogradu .

 • Rdeče zore - festival kojeg ne želite propustiti

  Rdeče zore - festival kojeg ne želite propustiti

  Međunarodni feministički i queer festival Rdeče zore , koji traje od 6. do 8. ožujka , ovu godinu slavi 16. rođendan. Riječ je o feminističkoj i queer (...)

 • Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Od 16. do 19. rujna Grad Zagreb četvrtu godinu za redom postaje središte umjetnički odvažnih glasova žena kada se Vox Feminae festival sa pregrštom filmova, glazbe, diskusija i radionica odvija u AKC Medika. Festival po prvi puta ima međunarodni natjecateljski filmski program. U isto vrijeme u Sarajevu se održava peti PitchWise Festival, festival ženske umjetnosti BiH 2010, čiji je program ove godine usmjeren na trenutne feminističke pokrete u zemlji i susjednim državama, a istovremeno i na globalne feminističke pokrete.

Iz drugih medija

AEM