Članci s tagom: edukacija

 • Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Nakon teksta o homofobnom fizičkom i verbalnom napadu na šest djevojaka u Splitu te nekorektnom postupanju policije u tom slučaju, pravobraniteljica za ravnopravnost (...)

 • Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  U više od 60 posto prijavljenih slučajeva u Hrvatskoj, žrtve seksualnog nasilja maloljetne su osobe. Potrebno je upozoriti javnost na rasprostranjenost seksualnog nasilja među mladima i potrebu uvođenja sustavnih preventivnih edukacija u osnovno i srednje obrazovanje. Odsustvo sustavne edukacije o seksualnosti i svim njenim aspektima pa tako i seksualnom nasilju dovodi mlade u situaciju da postaju najvulnerabilnija skupina.

 • Crna kutija o ljudskim pravima

  Crna kutija o ljudskim pravima

  Projekt Crna kutija dio je šireg programa VideoTeka ljudskih prava koji B.a.B.e. provode od 2006. godine. Voditeljica i urednica projekta je Sanja (...)

 • Kako do posla?

  Kako do posla?

  News portal Poslovni savjetnik organizira 29. i 30. siječnja od 17. do 18.30 sati u Avenue Mallu u Zagrebu javnu edukativnu manifestaciju "Kako do posla". Tijekom dva dana vrhunski stručnjaci iz prakse educirati će posjetitelje o tome kako napisati dobar životopis i molbu za posao, gdje konkretno tražiti posao, kako se pripremiti za selekcijski intervju, kako se odjenuti za intervju, kako se izdvojiti iz gomile kandidata, kako pokazati motivaciju za posao.

 • Gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi

  Gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi

  Za razliku od boje kože koju ne možete sakriti, gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi, ali politički je problem kada se ne pobunite zato što su druge homoseksualne osobe ugrožene. Problem je što su u Hrvatskoj vidljivi samo LGBT aktivisti. Osobe same sebe čine nevidljivima, jer ne žele izgubiti privilegije koje imaju u društvu. Gay pride je jedan dan vidljivosti u odnosu na ostala 364 dana. Na taj dan se vidi presjek hrvatskog društva. Nisu to samo neki čudaci desničari, nego i drugi ljudi koji stoje sa strane i pljuju. Kad hodaš u povorci i osjetiš tu mržnju, u tom trenutku znaš da problem postoji.

 • Odgoj i obrazovanje za ljudska prava uskoro kao zasebni predmet u školama?

  Odgoj i obrazovanje za ljudska prava uskoro kao zasebni predmet u školama?

  U srijedu 07. srpnja u Kući ljudskih prava u Zagrebu, organizacije civilnoga društva (Centar za mirovne studije, Centar za mir, nenasilja i ljudska prava Osijek, GONG i Mreža mladih Hrvatske) predstavile su polazišne osnove za uvođenje predmeta Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo u formalni odgojno-obrazovni sustav. Organizacije djeluju kroz neformalnu koordinaciju čija stajališta podržava i Centar za ljudska prava te se zalažu za uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava u formalni obrazovni sustav.

<< < 2 3 4 5 6

Iz drugih medija

AEM