Članci s tagom: domine

 • Idealna žena: Mudra i nenametljiva

  Idealna žena: Mudra i nenametljiva

  Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji "Primjena načela ravnopravnosti spolova na lokalne javne politike - dobri primjeri iz EU-a", u organizaciji "Domina", predstavljeni su rezultati sociološko-empirijskog istraživanja koje je proveo Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu, te analiza integracije rodnih politika u javne politike na području grada Splita.

 • Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

  Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

   Kao i svake godine od svog osnutka "Domine" aktivno sudjeluju u međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama", a ove godine obilježavaju je raznim aktivnostima diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istovremeno Domine pozdravljaju namjeru Grada Splita da osnuje Povjerenstva za ravnopravnost spolova te surađuje na ugrađivanju roda u javne politike u Splitu.

 • Domine: Split nema razumijevanja za žene

  Domine: Split nema razumijevanja za žene

  - U sklopu projekta "Stvaranje novih modela za unapređivanje položaja žena u društvu i integraciju rodnih politika u lokalne politike Grada Splita", koji je financiran iz Phare programa Europske unije, organizirali smo edukativne radionice za predstavnike 11 gradskih poduzeća i 11 gradskih službi i odjela, no odaziv je bio katastrofalno loš, kažu u udruzi Domine.

 • Mir i sigurnost

  Mir i sigurnost

  05. i 06. listopada u Skoplju je održana međunarodna konferencija "Peace and Security - Feminist Alternative Antico" koja je, u povodu obilježavanja 10. godišnjice promocije mira i nenasilja kroz socijalnu uključenost žena, okupila preko 100 žena iz 43 zemlje Euro-mediteranske regije. Na konferenciji su sudjelovale predstavnice Domina Mirjana Kučer i Goranka Škoprc.

 • Šamar ženi = šamar društvu

  Šamar ženi = šamar društvu

  Domine i Forum žena SDP-a Omiš organizirali su povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama okrugli stol "Šamar ženi = šamar društvu". Okruglom stolu prisustvovala je i saborska zastupnica Mirela Holy koja je naglasila odgovornost žena i potrebu da žene osvijeste svoju snagu i izađu iz nasilne veze.

 • Rodno osjetljiva politika u Splitu

  Rodno osjetljiva politika u Splitu

  Kerumovih 40% žena na listi za gradsko vijeće očito je bilo samo marketinško-deklarativnog karaktera. Naime, Mirjana Kučer i Ana Vranješ iz udruge "Domine" provode "Analizu integracije rodnih politika u javne politike na području Grada Splita", a novoformirana vlast već se gotovo 2 mjeseca nije odazvala na suradnju. Više u priopćenju koje su uputile Domine.

 • Domine: Alo! Di su vam žene na izbornim listama?!

  Kako bi još jednom upozorile javnost na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka, članice Udruge "Domine" u subotu su na splitskoj Pjaci provele akciju "Stup srama" kojom su poslale jasnu poruku glasačicama i glasačima o stvarnom položaju žena u našem društvu.

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM