Članci s tagom: domine

 • Otvoreno pismo ministru zdravlja

  Otvoreno pismo ministru zdravlja

  Poštovani ministre Ostojić, Dolje potpisane organizacije koje su sudjelovale na konferenciji "Ženska platforma +2" temeljem provedene rasprave na panelu (...)

 • Stranke i političari na Stupu srama

  Stranke i političari na Stupu srama

  Javna akcija Stup srama, kojom se htjelo upozoriti na nedovoljnu zastupljenost žena na kandidacijskim listama, održana je danas u centru Zagreba.

 • Ravnopravnost: odmah!

  Ravnopravnost: odmah!

  Ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i Centar za građanske inicijative - CGIorganizirale su konferencije za medije u srijedu, 24. travnja (...)

 • Kakva je to 'superžena' po mjeri HDZ-a?

  Kakva je to 'superžena' po mjeri HDZ-a?

  Vođeni svojom savješću, kako je za "Slobodnu" pojasnio Kruno Peronja, HDZ-ovi članovi Županijske skupštine, zajedno s dijelom koalicijskih partnera iz HGS-a, ovog su (...)

 • Županijska skupština odbila dati nagradu za Ženu godine Mirjani Kučer

  Županijska skupština odbila dati nagradu za Ženu godine Mirjani Kučer

  Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije nije prihvaćen prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova da se nagrada za ženu (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja. Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično.

 • Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Republika Hrvatska uskoro u Europski parlament šalje 12 promatrača/ica koji/e se biraju iz redova saborskih zastupnika/ca slijedom izbornog rezultata. Nevladine ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i CGI u otvorenom pismu podsjećaju Hrvatski sabor i političke stranke na odredbe Zakona o ravnopravnosti spolova.

 • Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  U Zagrebu 27. rujna 2011. predstavljene su kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama BaBe!, Domine, Delfin i CGI. "Iako se radi o dvije kampanje, cilj obje kampanje je zajednički - povećanje participacije žena u odlučivanju" istaknula je Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije

 • Održana feministička ljetna škola na Kopaoniku

  Održana feministička ljetna škola na Kopaoniku

  "Ženski prostor", feministička organizacija civilnog društva, koja se bavi osnaživanjem žena iz marginaliziranih društvenih grupa, na teritoriju Republike Srbije, sa sjedištem u Nišu, uz podršku fondacije "Rosa Luxemburg" organizirala je od 13. do 17. srpnja Feminističku ljetnu školu na Kopaoniku.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM