Članci s tagom: djurdja-adlesic

 • Muškarci dijele pljuske i odlučuju o seksu

  Muškarci dijele pljuske i odlučuju o seksu

  Većini mladića u Zagrebu (95 posto) gade se muškarci koji se ponašaju kao žene, 65 posto smatra ih da je najvažnija uloga žena brinuti se o kući i kuhati za obitelj, 41 posto slaže se da postoje situacije kad žena zaslužuje pljusku, a 71 posto smatra da muškarac odlučuje kada će i kako imati seksualne odnose. Rezultat je to istraživanja "Inicijativa mladića za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja u regiji", koje je provedeno u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

 • Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Paralelno s teškim pregovorima s koalicijskim i socijalnim partnerima, nova premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor vodi svoju prvu veliku bitku za utjecaj u redovima vlastite stranke i to na temu Zakona o medicinskoj oplodnji. U tome su joj se pridružile i žene HSS-a te već ranije Đurđa Adlešič.

 • Vlada će odobriti umjetnu oplodnju za nevjenčane parove

  Vlada će odobriti umjetnu oplodnju za nevjenčane parove

  Neki ustavni stručnjaci su Vladine dužnosnike upozorili da je za ustavni sud izvanbračna zajednica u kontekstu zaštite obitelji prema članku Ustava 41. jednakovrijedna ustavna kategorija kao i bračna. Za takvo rješenje posebno su se zalagale obje potpredsjednice Vlade - HDZ-ova Jadranka Kosor i HSLS-ova Đurđa Adlešič.

 • Sukob Milinovića i Adlešič

  Sukob Milinovića i Adlešič

  Predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešić rekla je komentirajući jučerašnje napuštanje sjednice vlade prilikom rasprave o novom zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji da njezin odlazak nije bio ni nagao ni dramatičan jer ga je najavila u vladinu užem kabinetu. 

Iz drugih medija

AEM