Članci s tagom: djecaci

 • Novo lice aktivizma za ženska prava u Bangladešu

  Novo lice aktivizma za ženska prava u Bangladešu

  Dok će na spomen aktivizma za ženska prava većina pomisliti samo na skupinu žena, jedan program u Bangladešu nastoji promijeniti takvu percepciju.

 • Pobjeda za rodnu ravnopravnost u dječjim knjigama

  Pobjeda za rodnu ravnopravnost u dječjim knjigama

  Osmogodišnja djevojčica odnijela je pobjedu za rodnu ravnopravnost u dječjim knjigama nakon što je velika izdavačka kuća pristala prestati označavati knjige "za (...)

 • Riječi koje bi trebala naučiti svaka djevojčica

  Riječi koje bi trebala naučiti svaka djevojčica

  "Prestani me prekidati." "To sam upravo rekla." "Nije potrebno objašnjavati." U petom razredu sam osvojila školsku nagradu za (...)

 • Rodni jaz u plaćama počinje rano!

  Rodni jaz u plaćama počinje rano!

  Djevojčice rade više poslova od dječaka i manja je vjerojatnost da će ishoditi džeparac u zamjenu za obavljeni rad. Čak i ako se džeparac ishodi, iznos se razlikuje.

 • Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Prošećete li prodavaonicom igračaka u SAD – u, primijetit ćete prisutnost uobičajenih dvostrukih standarda pri kreiranju igračaka za djevojčice i dječake, kao i (...)

 • 'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  Prije 14 mjeseci, škotski glumac, dramski pisac i aktivist Matthew McVarish počeo je hodati Europom zbog samo jednog cilja: probuditi svijest ljudi o (...)

 • Disney i dječaci

  Disney i dječaci

  Kada kao odrasle osobe pričamo o Disneyjevim filmovima, razgovor se najčešće koncentrira na utjecaj koji ti filmovi imaju na mlade žene – i to ne bez razloga.

 • Razlika u plaćama od malih nogu

  Razlika u plaćama od malih nogu

  Rod kao princip po kojem vrednujemo rad ima depresivno duboke, ali ne i iznenađujuće korijene. U prosjeku, dječaci obavljaju kućanske poslove dva sata kraće po tjednu (...)

 • Kamp za redefiniranje roda

  Kamp za redefiniranje roda

  Tijekom protekle tri godine, fotografkinja Lindsay Morris je dokumentirala četverodnevni kamp za rodno neprilagođene dječake i njihove roditelje .

 • LEGO i rodni stereotipi u njihovim proizvodima

  LEGO i rodni stereotipi u njihovim proizvodima

  Prije nekoliko tjedana nekolicina aktivistkinje pokreta SPARK (aktivistički pokret koji želi stati na kraj seksualizaciji žena i djevojaka u medijima) uputila se (...)

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM