Članci s tagom: djeca

 • Hrvatska humanitarka dobila ulicu u Beogradu, u Hrvatskoj još ne

  Hrvatska humanitarka dobila ulicu u Beogradu, u Hrvatskoj još ne

  Beogradska gradska Komisija za imenovanje ulica i trgova početkom ovog mjeseca donijela je odluku da se po Diani Budisavljević, zbog njenih zasluga za srpski, ali i židovski te romski narod, imenuje jedna od najljepših ulica na elitnom Dedinju. Riječ je o austrijskoj i hrvatskoj humanitarki koja je iz ustaških logora spasila oko dvanaest tisuća uglavnom srpske djece.

 • ZAGREBAČKA PRAVEDNICA DIANA BUDISAVLJEVIĆ

  ZAGREBAČKA PRAVEDNICA DIANA BUDISAVLJEVIĆ

  Ove je godine pokrenuta inicijativa da se jedna od zagrebačkih ulica nazove u čast Diane Budisavljević, koja je svoju ulicu nedavno dobila i u Beogradu.

 • Drugarica majka se propituje

  Drugarica majka se propituje

  Drugarica kćer je napunila 6 mjeseci ovih dana, a u tih 6 mjeseci rodila je još cijela plejada mojih znanica, prijateljica, kolegica, pa se moj svijet doslovno sveo na (...)

 • U Njemačkoj sve češće tužbe protiv jaslica zbog buke

  U Njemačkoj sve češće tužbe protiv jaslica zbog buke

  U Njemačkoj raste broj tužbi protiv jaslica i dječjih vrtića te su neke od tih ustanova morale iseliti ili zatvoriti jer su djeca previše bučila, a sve je to odraz društva koje stari i postaje nesnošljivo prema djeci, ocjenjuju roditelji i udruge. Ponekad dvije strane postignu kompromis kao u slučaju jedne četvrti u sjevernom dijelu Hamburga gdje je udruga koja upravlja privatnim dječjim vrtićem "Bubamara" pristala sagraditi 2,60 metara visok zid koji stanare štiti od buke koju stvaraju djeca dok se igraju u dvorištu. Osim zida, stanari su s udrugom potpisali sporazum da djeca "ne smiju dolaziti vikendom i da vrtić smije upisati najviše 55-ero djece".

 • Očevi koji su prisutni na porodu, kasnije se više brinu za djecu

  Očevi koji su prisutni na porodu, kasnije se više brinu za djecu

  Mladi očevi se više uključuju u odgoj nego oni stariji, a muškarci se općenito najviše vole brinuti o djetetovom slobodnom vremenu. Ako se očevi o djetetu brinu već od prvog dana, stvaraju s njim bolji odnos, a više sudjeluju i u kućanskim poslovima i u kasnijoj dobi. Istraživanje je pokazalo da je mlađa generacija očeva značajno modernija, dok očevi stariji od 45 godina prakticiraju tradicionalniji odgoj i briga o djetetu više ovisi o majci.

 • Svi su zakazali, od Centra za socijalnu skrb do Državnog odvjetništva i sudova

  Svi su zakazali, od Centra za socijalnu skrb do Državnog odvjetništva i sudova

  Seksualno nasilje nad djecom jedan je od najgorih oblika zlostavljanje djece, s dalekosežnim posljedicama po djecu i društvo u cjelini. Seksualno nasilje od strane roditelja i drugih članova obitelji ostavlja teške rane koje ne zarastaju odrastanjem. U slučajevima nasilja u obitelji, obitelj umjesto mjesta ljubavi, postaje mjesto straha.

Iz drugih medija

AEM