Članci s tagom: djeca

 • I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je u četvrtak da se prijedlogom Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (...)

 • Hoće li Bakugan i Winxica ikada poželjeti imati djecu?

  Hoće li Bakugan i Winxica ikada poželjeti imati djecu?

  Američki psiholozi još su prije pedesetak godina ustanovili su da učenje pojedinca ne proizlazi isključivo iz njegovih nesvjesnih unutrašnjih nagona, već da je (...)

 • Predbožićne dileme pri kupovini igračaka

  Predbožićne dileme pri kupovini igračaka

  Prevela Nada Kujundžić Teško da biste mogli odrediti spol mog djeteta isključivo na temelju njegovih igračaka. Impresivna kolekcija ovog petogodišnjaka (...)

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Porod kod kuće je normalna praksa u Europi

  Porod kod kuće je normalna praksa u Europi

  Večernji list objavio je priču o Zagrepčanki koja je svoje dijete odlučila roditi kod kuće uz asistenciju primalje. Problem je nastao u pokušaju da se dijete prijavi u matičnu knjigu rođenih uslijed čega je čak dijete oduzeto majci na dva dana! I dok se nitko ne pita kako na bebu staru dva dana utječe odvojenost od majke i izostanak dojenja, Večernji list se obrušava na rodilje pitajući se nije li porod kod kuće kršenje prava djeteta.

 • Hit iz Švedske - rodno neutralan vrtić

  Hit iz Švedske - rodno neutralan vrtić

  Egalia je vrtić u Stockholmu čiji je cilj osloboditi djecu od tradicionalnih društvenih očekivanja na temelju spolova. Radi se o 'rodno neutralnom' predškolskom odgoju gdje odgajatelji djecu nazivaju 'prijateljima', gdje je zabranjena uporaba zamjenica 'ona' i 'on', gdje su pažljivo odabrane knjige kako bi se izbjegla tradicionalna podjela po spolovima i roditeljske uloge, piše BBC.

 • Modno iskorištavanje

  Modno iskorištavanje

  Prevela Jadranka Musa U prosinačkom izdanju časopisa Vogue Paris objavljen je editorijal koji prikazuje djevojčice (stare najviše pet ili šest (...)

 • Djeca ne mogu pristati na seks

  Djeca ne mogu pristati na seks

  Nekidan, sa Županijskog suda u Zagrebu, slobodan poput ptice išetao je D. G. (41), policajac, gdje je (nepravomoćno) oslobođen optužbi za silovanje prošlog travnja. Premda je oštećenicu, k tomu sestru svoje partnerice, dirao po intimnim dijelovima tijela, oštećena je izjavila da se optuženog nije bojala, a kako nije dokazano da je policajac prijetio ili je prisiljavao na taj čin, obilježja kaznenog djela silovanja u konačnici nisu utvrđena.

 • Nasilje u obitelji bit će teže kažnjivo od 'običnog'

  Nasilje u obitelji bit će teže kažnjivo od 'običnog'

  Teža kvalifikacija silovanja u braku, dekriminalizacija spolnog odnosa između dvoje djece, odnosno osoba mlađih od 18 godina, uvođenje kažnjivih djela spolnog uznemiravanja, nametljivog kontaktiranja ili stalkinga te mogućnost da se u zatvoru završi zbog bilo kakvog spolnog odnosa bez izričitog i nedvojbenog pristanka druge strane, neke su od novina koje predlaže radna skupina u nacrtu Kaznenog zakona.

 • Bio jednom jedan masakr

  Bio jednom jedan masakr

  Ako kod malog djeteta uočite ove simptome: panični strah, plakanje usred noći, noćne more, neobjašnjiv zazor od starijih žena, pasa vučjaka i mračnih prostora – (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM