Članci s tagom: dana-budisavljevic

 • One su najstrašnije žene 2019. godine!

  One su najstrašnije žene 2019. godine!

  U prepunom baru Botaničar u Zagrebu sinoć je održana prva dodjela nagrada za Strašne žene godine u organizaciji portala Voxfeminae.net i društvenog poduzeća (...)

 • Povijesni uspjeh Dane Budisavljević: Film o ženi koja je spašavala djecu iz ustaških logora osvojio Pulu

  Povijesni uspjeh Dane Budisavljević: Film o ženi koja je spašavala djecu iz ustaških logora osvojio Pulu

  'Dnevnik Diane Budisavljević' , redateljice Dane Budisavljević , osvojio je ukupno sedam nagrada 66. Pulskog filmskog festivala. Riječ je o prvom filmu u novijoj (...)

 • LGBT umjetnost i queer estetika

  LGBT umjetnost i queer estetika

  U četvrtak, 16. svibnja, u književnom klubu Booksa održana je peta po redu Roza hipnoza, ciklus tribina koje je pokrenulo Udruženje Zagreb Pride.

 • Nije ti život pjesma Havaja

  Nije ti život pjesma Havaja

  Kroz zanimljive kadrove Daninog razgovora s obitelji o intimi, o tome da je ona lezbijka i kako je smatrala da su oni dovoljno "off" da to nikome ne predstavlja problem, počela sam "vrtiti film" svoje obitelji. O krivim potezima koji se protežu naraštajima, o krivim odabirima koji direktno utječu na naš život. Iako nismo mogli utjecati na iste.

 • Dokumentarni film o životu Diane Budisavljević u produkciji Hulahopa

  Dokumentarni film o životu Diane Budisavljević u produkciji Hulahopa

  Diana Budisavljević za vrijeme Drugog svjetskog rata organizirala je jednu od najvećih i najsloženijih humanitarnih akcija, a zahvaljujući njoj i njezinim suradnicima spašeno je oko 12 tisuća srpske djece zatočene u logorima NDH. Njezin život tema je dokumentarnog projekta Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje "Dianina lista", koji je krajem siječnja osvojio glavnu nagradu EAVE European Producers Workshop te je među 129 prijavljenih projekata odabran za najbolji na koprodukcijskom forumu When East Meets West u Trstu.

 • Nagrade Dani Budisavljević

  Nagrade Dani Budisavljević

  Dokumentarnim projektom Family Meals redateljica Dana Budisavljević sudjelovala je na radionici Docu Rough Cut Boutique, namijenjenoj dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije koja je održana u okviru 17. Sarajevo Film Festivala. Film je na radionici osvojio Geneva Cash Award za najbolji projekt koji se bavi pitanjima ljudskih prava te nagradu CineLinka kojom stječe pravo na sudjelovanje u programu Work in Progress, također u sklopu Sarajevo Film Festivala.

Iz drugih medija

AEM