Članci s tagom: cms

 • Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  U ponedjeljak, 30. rujna, u Kući ljudskih prava , održano je predavanje na temu Različita lica islama – vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude u (...)

 • Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj

  Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj

  U Centru za mirovne studije (CMS) u petak 20. rujna predstavljeno je istraživanje Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici (...)

 • Danas je Međunarodni dan mira

  Danas je Međunarodni dan mira

  Donosimo izjavu Centra za mirovne studije (CMS) povodom Međunarodnog dana mira koji se već 30 godina diljem svijeta održava 21. rujna. Također CMS poziva sve zainteresirane da danas u 19 sati dođu u kino Grič na predstavljanje nadolazećeg programa Mirovnih studija, premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Tražili smo radnike, a dobili smo ljude" te predstavljanje publikacije: Imagi_nacija: Građanski identiteti i prava.

 • Razoružajte Split!

  Razoružajte Split!

  Centar za mirovne studije osuđuje otvaranje izložbe vojne industrije u Splitu "ASDA" koju su jučer otvorili premijerka RH gospođa Kosor i minstar obrane gospodin Božinović. "Krajenje je neprimjerno da se ovakve manifestacije održavaju na teritoriju Republike Hrvatske primarno iz razloga što je veliki broj građana/ki RH, ali i susjednih zemalja iz regije, stradao od vojnog oružja tijekom proteklog rata."

 • Hrvatska još nije spremna zatvoriti Poglavlje 23

  Hrvatska još nije spremna zatvoriti Poglavlje 23

  "Smatramo da Republika Hrvatska u ovom trenutku još uvijek nije spremna zatvoriti Poglavlje 23, s obzirom na njegovu bit – osiguranje odgovarajuće razine vladavine prava putem djelotvornog pravosudnog sustava i mehanizama zaštite ljudskih prava. Naime, zatvaranje Poglavlja 23 pretpostavljalo bi da su pozitivne promjene u vladavini prava nepovratne, što još uvijek nije slučaj." poručilo je 14 organizacija na konferenciji za medije koja se održala 21. veljače na Markovom trgu.

 • Kampanja za suzbijanje diskriminacije

  Kampanja za suzbijanje diskriminacije

  U sklopu projekta "Podrška provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije" na kojemu sudjeluju Centar za mirovne studije kao nositelj projekta, Centar za ljudska prava, B.a.B.e., Hrvatski pravni centar, Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć te Centar za razvoj demokracije - CERD i Udruga "Ćakula kroz život", predviđeno je postavljanje tri info pulta u tri grada: Zagrebu, Vukovaru i Splitu.

 • Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic je proširio festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje te je u svoj program po prvi puta uvrstio i predstavljanje OCD-a, odnosno organizacija civilnog društva. Festivalskoj publici su 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstavile udruge: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic širi festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje uvrštavajući u svoj program po prvi puta predstavljanje NGO-a, odnosno nevladinih organizacija. Festivalskoj publici će 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstaviti nevladine organizacije: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Postupanje policije prema Marku Rakaru ukazuje na propuste i slabosti u funkcioniranju sigurnosnog sustava RH koji sve češće poseže za represijom i brzopletim rješenjima koje pritom nedovoljno objašnjava javnosti, pa je Rakar prikazan kao državni neprijatelj br.1, odgovoran i za curenje podataka iz državnih izvora. Nedavno su djelatnici MUP-a, protupravno postupili i prema prosvjednicima akcije "Ne damo Varšavsku".

 • Ustav po mjeri civilnog društva

  Ustav po mjeri civilnog društva

  Dogodi li se da sve civilne inicijative prođu, Hrvatska bi postala ustavno definirana kao zemlja izgradnje mira i održiva razvoja, u kojoj najviši državni propis štiti (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM