Članci s tagom: cesi

 • Gdje je ovdje ljubav?

  Gdje je ovdje ljubav?

  Gdje je ovdje ljubav je inicijativa nastala u sklopu projekta Mlade žene mijenjaju svijet u organizaciji Centra za edukaciju,savjetovanje i (...)

 • Operimo jezike od seksizma!

  Operimo jezike od seksizma!

  U naslovima kojekakvih mainstream medija uredno se pojavljujemo kao 'žena konzul' ili, još jednostavnije, 'konzul', kao da je vrhovna blasfemija dodati taj jedan (...)

 • Rad samo ponekad oslobađa

  Rad samo ponekad oslobađa

  Često smatra kako su žena proces emancipacija završile u nekim prošlim desetljećima, no statistike pokazuju da se trend diskriminacije žena na tržištu rada rapidno (...)

 • Europske mogućnosti za ruralna područja: rodna perspektiva

  Europske mogućnosti za ruralna područja: rodna perspektiva

  Na okruglom stolu Europske mogućnosti za ruralna područja: rodna perspektiva u Pregradi prošlog tjedna okupili/e su se Pravobraniteljica za ravnopravnost (...)

 • Moj glas protiv nasilja

  Moj glas protiv nasilja

  U kući Europe predstavljen je projekt Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske 'Moj glas protiv nasilja' , te promocija TV i radio spota (...)

 • Mlade žene opet mijenjaju svijet

  Mlade žene opet mijenjaju svijet

  Od 20. ožujka do 23. ožujka 2014. u Donjoj Stubici, u Termama Jezerčica održan je trening Mlade žene mijenjaju svijet u organizciji CESI uz financijsku potporu (...)

 • Ukoliko se donese ovakav ZOR, ničiji životi neće biti isti

  Ukoliko se donese ovakav ZOR, ničiji životi neće biti isti

  Krvava je borba radničkog pokreta za onih osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna. Kako se uopće usuđujemo tako lako iz ruku ispustiti tako vrijedno (...)

 • Trudnica i radnica: Opasna kombinacija u svijetu rada

  Trudnica i radnica: Opasna kombinacija u svijetu rada

  Dok se s jedne strane inzistira na pronatalnoj politici, s druge se istovremeno diskriminira i kažnjava žene koje rade i zatrudne i/ili imaju djecu.

 • Radnice - građanke drugog reda

  Radnice - građanke drugog reda

  Tridesetogodišnja Monika , čiji je pravi identitet poznat redakciji, dobila je novi posao u jednom turističkom naselju neposredno prije prošlogodišnjega ljeta.

 • Pogledajte nagrađene fotografije: Budi tata!

  Pogledajte nagrađene fotografije: Budi tata!

  Udruge RODA - Roditelji u akciji i CESI u okviru partnerskog projekta Budi tata su tijekom studenoga organizirale natječaj za sve fotografe i (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Iz drugih medija

AEM