Članci s tagom: cesi

 • "Teže je skrenuti s puta u EU, nego onomad s Titovog puta"

  "Teže je skrenuti s puta u EU, nego onomad s Titovog puta"

  Nevladine organizacije Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek, CMS, CESI, Documenta, GONG, Građanski odbor za ljudska prava, Iskorak i Zelena akcija organizirale su danas u Saboru okrugli stol o Ustavnim promjenama. Kako je naglasila moderatorica okruglog stola Vesna Kesić želja je organizatora bila da pridonesu uključivanju građana te prošire javnu raspravu o ustvnim promjenama.

 • Rodna ravnopravnost počinje u lokalnim zajednicama

  Rodna ravnopravnost počinje u lokalnim zajednicama

  Proteklog je vikenda u organizaciji CESI održan seminar za nove lokalne vijećnike i vijećnice te članice i članove Povjerenstava za ravnopravnost spolova na temu "Ostvarenje ravnopravnosti žena i muškaraca u lokalnoj zajednici". Seminaru su prisustvovale osobe iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske koje su zahvaljujući različitim lokalnim iskustvima imali priliku razmijeniti ideje i projekte.

 • Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  U Zagrebu je 27.10. u organizaciji CESI održana konferencija "Dobre prakse i politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih" .

 • Milinović: "Pobačaj je najgore kontracepcijsko sredstvo!"

  Milinović: "Pobačaj je najgore kontracepcijsko sredstvo!"

  "Želimo savjetovališta za mlade, jel problem?!, Ako se otuširam nakon sexa, je li sigurno da neću zatrudniti?  Ako previše masturbiram, hoću li postati neplodan???, Imam krastu na penisu, moram li ginekologu?!, Poljubila sam curu..jesam li normalna??..." Samo su neka od pitanja na koja mladi traže odgovore u vezi vlastitog seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

 • UNESCO danas predstavlja smjernice za seksualnu edukaciju

  UNESCO danas predstavlja smjernice za seksualnu edukaciju

  UNESCO je predložio nove međunarodne smjernice za seksualnu edukaciju s ciljem smanjenja broja zaraze HIV-om kod mladih. Konačni dokument bit će predstavljen na tiskovnoj konferenciji danas u Birminghamu u Engleskoj, a u sklopu međunarodne konferencije o seksualnoj edukaciji. Na spomenutoj konferenciji sudjelovat će Sanja Cesar iz CESI.

 • Nove UN-ove smjernice za seksualnu edukaciju

  Prevela Ana Begić PARIZ - Predložene međunarodne smjernice za seksualnu edukaciju s ciljem smanjenja broja zaraze HIV-om kod mladih izazvale (...)

 • Mogu li nadležne institucije u ovoj zemlji zaštiti žene i djevojke od nasilnih partnera?

  Mogu li nadležne institucije u ovoj zemlji zaštiti žene i djevojke od nasilnih partnera?

  Povodom tragičnog događaja koji se desio sinoć u Pakracu, CESI još jednom upozorava javnost i nadležne institucije na problem nasilja u vezama mladih. Isto tako upozoravaju nadležne institucije na potrebu da se posebno zakonski regulira to pitanje koje je potrebno sagledati u širem kontekstu tradicionalnih rodnih uloga i nejednakih društvenih odnosa moći. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

 • Nek se mlade pita!

  Nek se mlade pita!

  Promocija publikacije "SEX na EX"  i TV spota održana je u ponedjeljak 13. srpnja 2009. godine u Informacijskom centru Europske unije u Zagreb. Publikacija "SEX NA EX" i TV spot "Roditeljstvo nije igra" dio su C E S I projekta NEK SE MLADE PITA! kojim se želi upozoriti na važnost i potrebu rješavanja pitanja seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih ali uz aktivno sudjelovanje samih mladih.

 • SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  CESI oštro osuđuje seksističke i mizogine komentare koji prevladavaju u javnom prostoru kada se govori o ženi kao mogućoj premijerki.

 • Četvero dobitnika/ca Erste nagrade

  Četvero dobitnika/ca Erste nagrade

  Četri hrvatske organizacije dobile su nagradu ERSTE banke za društvenu integraciju. To su u kategoriji 4.-10. mjesto CESI i O.M.G. iz Zagreba za projekt "Šutnja nije zlato" i Udruga skipera Jadran iz Rijeke za projekt "S vjetrom kroz tišinu" te u kategoriji 11.-20.mjesto Art radionica Lazareti iz Dubrovnika za projekt
  "Karantena" i Medijski centar Restart iz Zagreba.

Iz drugih medija

AEM