Članci s tagom: centar-za-mirovne-studije

 • Društveni aktivizam i kultura navijanja

  Društveni aktivizam i kultura navijanja

  Navijačka skupina Bijeli anđeli za sada je jedina navijačka skupina jednog hrvatskog nogometnog prvoligaša koja u svojim redovima ima navijače zainteresirane za razne oblike društveno korisnog djelovanja. Bijeli anđeli su tek zadnjih godina počeli pojačano djelovati na društvenom planu, promiču ideje nenasilja, zalažu se protiv mržnje i svih oblika diskriminacije a da njihova podrška nije samo deklarativna svjedoče brojne akcije kojima su se priključili ili koje su podržali. Tjedan borbe protiv homofobije u nogometu, akcija "Pokažimo crveni karton rasizmu", podrška studentskim prosvjedima...

 • Zagreb briše Aveniju Gojka Šuška ?

  Zagreb briše Aveniju Gojka Šuška ?

  Nekoliko nevladinih organizacija, među kojima su Građanski odbor za ljudska prava, Centar za mirovine studije te Documenta, poslalo je zagrebačkoj Gradskoj skupštini zahtjev za preimenovanje Avenije Gojka Šuška, odnosno za vraćanje njezinog starog imena – Aleja izviđača. Ovakav zahtjev skupštinskom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova već je prije nekoliko godina podnosilo Vijeće gradske četvrti Maksimir, ali zahtjev je odbijen.

 • Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača "Bijeli anđeli" dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače. Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima.

<< < 3 4 5 6 7

Stup srama

Iz drugih medija

AEM