Članci s tagom: burka

 • Femonacionalizam: Nacionalizam 'u ime prava žena'

  Femonacionalizam: Nacionalizam 'u ime prava žena'

  "Znate li što nikada nije spriječilo seksualno nasilje? Razuzdani rasizam." (Laurie Penny) * Nakon što su se u Zagrebu dogodila dva seksualna napada za (...)

 • Stranke vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije u Njemačkoj složne oko zabrane burke i nikaba

  Stranke vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije u Njemačkoj složne oko zabrane burke i nikaba

  Stranke vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije u Njemačkoj približile su svoje stavove glede zabrane nošenja burki i nikaba u javnim ustanovama, javlja (...)

 • I Austrija poziva na zabranu burke!

  I Austrija poziva na zabranu burke!

  I u Austriji se raspravlja o mogućnosti zabrane burke. Naime, austrijski konzervativci su rekli da one onemogućavaju ženama da se uklope u uglavnom katoličko (...)

 • Cannes zabranio nošenje burkinija

  Cannes zabranio nošenje burkinija

  Gradonačelnik Cannesa, David Lisnard , odlukom gradske uprave zabranio je nošenje "burkinija", kupaćeg kostima koji pokriva čitavo tijelo.

 • Zabraniti ili ne nošenje burke u javnosti?

  Zabraniti ili ne nošenje burke u javnosti?

  U Velikoj Britaniji je započela rasprava o zabrani nošenja burke na javnom mjestu. Iako se britanski premijer David Cameron donedavno protivio univerzalnoj mjeri (...)

 • Šalje li superjunakinja odjevena u burku krivu poruku?

  Šalje li superjunakinja odjevena u burku krivu poruku?

  Burka Osvetnica je prva pakistanska maskirana osvetnica – nova superjunakinja koja promiče snagu žena u svojoj zemlji. Međutim, nova animirana junakinja odjevena (...)

 • Nova superjunakinja u borbi za obrazovanje djevojaka u Pakistanu

  Nova superjunakinja u borbi za obrazovanje djevojaka u Pakistanu

  Burka Osvetnica, animirana serija financirana od strane pakistanske najveće pop zvijezde, ima za cilj promociju školovanja djevojaka. Wonder Woman i Supergirl (...)

 • Ministar unutarnjih poslova i dalje protiv burke na javnim mjestima

  Ministar unutarnjih poslova i dalje protiv burke na javnim mjestima

  Nakon što je policijska provjera jedne muslimanske s burkom izazvala nerede u pariškom predgrađu tijekom vikenda, Francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Vallls (...)

 • U ime oslobađanja i emancipacije do veće diskriminacije žena

  U ime oslobađanja i emancipacije do veće diskriminacije žena

  Zakon koji brani nošenje burki nije dio borbe za za ravnopravnost, protiv seksizma i patrijarhata, poručuje Antifa Zagreb povodom donošenja francuskog zakona prema kojem na javnim mjestima nije dozvoljeno nošenje ovog tradicionalnog pokrivala. Smatraju da "takav zakon krši temeljna ljudska prava, a posljedica je mahnitog jačanja islamofobije, ksenofobije, šovinizma i desnice u Francuskoj kao i u ostatku liberalne nam Europe". Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

 • Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Dvadesetšestogodišnju Amel Marmouri, Tunižanku koja je zbog nošenja burke u Italiji kažnjena sa 500 eura, suprug je osudio na kućni zatvor. Kako je ustvrdio ovaj nezaposleni tridesetšestogodišnjak, on nema novaca za plaćanje kazni, pa ako zakon ne dopušta nošenje burke u javnosti, Amel više nikada neće izaći iz kuće. Podsjetimo, ova je žena novčano kažnjena jer je prekrivena lica ušla u poštanski ured talijanskog grada Novare u kojemu se odnedavno u djelo provodi zakon donesen još sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM