Članci s tagom: bulimija

 • Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Najgori trenutak u životu Daniela Magsona dogodio se prije šest godina, kada je bio 21-godišnji student. "Uhvatio sam se kako si u kupaonici guram prst u grlo kako (...)

 • Vrijeme je da postavimo dozvoljenu minimalnu težinu u modnu industriju

  Vrijeme je da postavimo dozvoljenu minimalnu težinu u modnu industriju

  Vjerojatno ste čuli/e za neke od horor priča modne industrije, za modele koji jedu maramice ili kuglice pamuka da bi utažile glad ili za modele koji se onesvješćuju od (...)

 • Moja priča o ljetu, 'savršenom' trbuhu, bedrima i ostalim jednorozima

  Moja priča o ljetu, 'savršenom' trbuhu, bedrima i ostalim jednorozima

  Ležim na plaži i razmišljam o tome koliko sam (opet) bila nedovoljno motivirana za vježbanje tokom godine. Pritom nesvjesno uvlačim trbuh u već ustaljenom pokušaju da (...)

 • O kome, o čemu? O vladajućim idealima ljepote.

  O kome, o čemu? O vladajućim idealima ljepote.

  Broj poznatih glumica, pjevačica i manekenki čiji su konfekcijski brojevi (kao i oni koje je pokazivala vaga) krasili stranice "ozbiljnih" i onih manje ozbiljnih (...)

 • I muškarci boluju od anoreksije

  I muškarci boluju od anoreksije

  Sve više mladića i muškaraca nasmrt se izgladnjuje u patološkoj potrazi za savršenstvom. Anoreksični muškarci imaju mnogo toga zajedničko sa ženama koje pate od te (...)

 • Borba protiv iskrivljenih ideala

  Borba protiv iskrivljenih ideala

  Nije nikakva novost govoriti o slikama ženskog tijela koje nam svakodnevno serviraju mediji. Svakodnevno smo bombardirani slikama žena idealnih proporcija, vitkih i (...)

 • Studentice pjesmom digle glas protiv anoreksije i bulimije

  Studentice pjesmom digle glas protiv anoreksije i bulimije

  Ja sam lijepa, što god da govore, riječi isprazne, ja sam lijepa, polako budim se, tijelu vjerujem, svojem tijelu vjerujem... Tako glasi prepjev pjesme "I'm beautiful" Christine Aguilere (tekst i glazba Linda Perry), u hrvatskoj verziji nazvane "Lijepa sam", službene himne promotivne kampanje za skretanje pozornosti javnosti na probleme poremećaja prehrane, što se potkraj veljače obilježava u cijelom svijetu. Iza projekta stoji udruga PET+, mahom studentice koje su pjesmu posvetile svojim vršnjakinjama koje se bore sa sumnjama u sebe i svoj izgled.

Iz drugih medija

AEM