Članci s tagom: brak

 • Vijetnam uvodi bračnu jednakost za istospolne parove?

  Vijetnam uvodi bračnu jednakost za istospolne parove?

  Unatoč tome što je službena politika prije deset godina homoseksualnost proglašavala 'društvenim zlom', danas je Vijetnam prva azijska i komunistička država u kojoj (...)

 • Krvoločna borba za muškarca svojih snova

  Krvoločna borba za muškarca svojih snova

  Na samom početku, moram se ograditi od mogućih pretpostavki koje bi neki mogli navesti uzrokom ovoga teksta. Ne, ja nisam seksualno nezadovoljena osoba i ovih nekoliko (...)

 • Prvi put u Indiji: Djevojka poništila ugovoreni brak

  Prvi put u Indiji: Djevojka poništila ugovoreni brak

  Indijka Laxmi Sargara (18) prošli je tjedan pomaknula granice za sve djevojke u Indiji u pravnom i moralnom aspektu ugovorenih brakova.

 • Gay imam vjenčao muslimanski istospolni par

  Gay imam vjenčao muslimanski istospolni par

  Čini se da na svijetu postoji barem jedan muslimanski religijski vođa koji je spreman rušiti tabue u islamskom radikalnom stavu prema LGBT osobama.

 • Sve je više single mama... i u tome nema ama baš ništa loše!

  Sve je više single mama... i u tome nema ama baš ništa loše!

  Po prvi puta u američkoj povijesti, više od polovice novopečenih majki mlađih od 30 godina je neudato. Vijest je uzburkala vode u konzervativnim krugovima, koji upozoravaju na navodno katastrofalne posljedice izvanbračnih poroda, te potaknula rasprave o (ne)relevantnosti institucije braka u suvremenom svijetu. No usred svih tih rasprava, svađa i polemika, nitko se još nije zapitao koliko single majki se uopće želi udati.

 • Prisilni brakovi u Njemačkoj: Turska, Srbija, Kosovo na vrhu popisa

  Prisilni brakovi u Njemačkoj: Turska, Srbija, Kosovo na vrhu popisa

  Dok prisilni brakovi ostaju sporno pitanje u njihovoj domovini, jedno njemačko izvješće pokazuje da su useljenici iz Turske, Srbije i s Kosova donijeli tu praksu i u Njemačku, dovodeći u pitanje integraciju useljeničkih zajednica. Zabrinjavajuće jest to što mnogi prisilno sklopljeni brakovi uključuju mlade useljenike iz jugoistočne Europe.

 • Kampanja koja upozorava muškarce da se klone braka

  Kampanja koja upozorava muškarce da se klone braka

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Winston Wu, osnivač dating stranice "Happier Abroad" (iliti ´Sretniji u inozemstvu´) tvrdi da zna o čemu (...)

 • Mirela i Ali u raljama života

  Mirela i Ali u raljama života

  "U mjesec dana možete obaviti sve što želite", riječi su koje je hrvatski konzul u Iranu uputio Aliju Sheikhaleslamiju , dvadesetsedmogodišnjem fotografu, pri (...)

 • Sklapanje braka: opreznije i pametnije

  Sklapanje braka: opreznije i pametnije

  Prevela Nada Kujundžić Rezultati godišnje ankete provedene među američkim stanovništvom ( American Community Survey , provodi se među 250.000 (...)

 • Argentina ozakonila istospolne brakove

  Argentina ozakonila istospolne brakove

  Nakon maratonske sjednice koja je trajala 14 sati i gotovo cijelu noć, Senat argentinskog parlamenta izglasao je sa 33 glasa za, 27 protiv te tri suzdržana Zakon o istospolnim brakovima. Zakon je bio prošao u donjem domu sa 125 glasova za i 109 protiv, nakon čega je Katolička crkva krenula s mobiliziranjem svojih vjernika ili simpatizera da bi uvjerila što je moguće veći broj senatora da ne izglasuju zakon koji je 'protivan Bogu i moralu'. Zakon o istim bračnim pravima daje istospolnim zajednicama ista prava koja imaju heteroseksualni parovi, uključivši i pravo na posvojenje djece.

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Iz drugih medija

AEM