Članci s tagom: borba

 • Počnimo najbolje što se može u situaciji u kojoj se nalazimo!

  Počnimo najbolje što se može u situaciji u kojoj se nalazimo!

  Andreja Kulunčić hrvatska je umjetnica izrazito aktivna i priznata kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Kroz svoj izrazito inkluzivan, interaktivan, (...)

 • MIZOGINIJA JEDNAKO POGAĐA OBA SPOLA

  MIZOGINIJA JEDNAKO POGAĐA OBA SPOLA

  Zašto se nazivam feministom? Kao muškarcu koji piše o feminističkim temama, često mi postavljaju ovo pitanje – muškarci, žene, feministi/kinje i (...)

 • 'Pride je solidarna borba za jednakopravnost svih ljudi'

  'Pride je solidarna borba za jednakopravnost svih ljudi'

  "Povijest svih dosadašnjih društava, povijest je borbi među onima koji nečije dostojanstvo zatiru i onih koji se bore za dostojanstvo potlačenih.

 • Smrt slavne pjesnikinje i aktivistkinje

  Smrt slavne pjesnikinje i aktivistkinje

  Jedna od najpoznatijih figura američke književnosti i aktivizma za građanska prava, nagrađivana autorica Maya Angelou , umrla je danas, 28. svibnja, u 86.-oj godini (...)

 • Cirkus je stigao u naš grad

  Cirkus je stigao u naš grad

  Ugodna mediteranska klima i gostoljubivost klerikalne fundamentalističke desnice namamila je Judith Reisman u novi desetodnevni posjet Hrvatskoj.

 • 'Prenijeti autoritet na samo jednu osobu predstavlja zločin'

  'Prenijeti autoritet na samo jednu osobu predstavlja zločin'

  Louise Michel , koja je bila aktivna za vrijeme Pariške komune iz 1871. godine, slovi za junakinju francuske ljevice. Tijekom Francusko-pruskog rata iz 1870. i (...)

 • Latinska Amerika = borba za jednakost

  Latinska Amerika = borba za jednakost

  Povijest Južne Amerike ispisana je borbama za jednakost. Odraz je to društva u kojem je duboko ukorijenjena netolerancija i nepravda kojoj se čak niti u 21.stoljeću ne (...)

 • Carstvo poroka

  Carstvo poroka

  Godine 1923. Margaret Sanger otvorila je prvu legalnu kliniku za planiranje obitelji u SAD-u. Gotovo 90 godina kasnije, Carstvo poroka ( (...)

 • Novi val prosvjeda u Grčkoj

  Novi val prosvjeda u Grčkoj

  Štrajk je pokrenut dan nakon što su predstavnici "Trojke" – Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a – u Ateni počeli reviziju rezultata (...)

 • Studentsko zdravlje na čekanju

  Studentsko zdravlje na čekanju

  Inicijativa Zdravstveno svima : Činjenica da su saborski zastupnici i zastupnice sami/e sebi produžili/e vikend u ovome trenutku naprosto je skandalozna.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM