Članci s tagom: bijeli-andjeli

 • VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  Centar za mirovne studije (CMS) i udruga navijača/ica Bijeli anđeli objavili su video spot kojim pozivaju sve ljubitelje i ljubiteljice nogometa da tijekom (...)

 • Društveni aktivizam i kultura navijanja

  Društveni aktivizam i kultura navijanja

  Navijačka skupina Bijeli anđeli za sada je jedina navijačka skupina jednog hrvatskog nogometnog prvoligaša koja u svojim redovima ima navijače zainteresirane za razne oblike društveno korisnog djelovanja. Bijeli anđeli su tek zadnjih godina počeli pojačano djelovati na društvenom planu, promiču ideje nenasilja, zalažu se protiv mržnje i svih oblika diskriminacije a da njihova podrška nije samo deklarativna svjedoče brojne akcije kojima su se priključili ili koje su podržali. Tjedan borbe protiv homofobije u nogometu, akcija "Pokažimo crveni karton rasizmu", podrška studentskim prosvjedima...

 • Gej je OK, u nogometu i na tribinama!

  Gej je OK, u nogometu i na tribinama!

  Odlazak na nogometnu utakmicu među navijače, s gej prijateljskim transparentnom - zvuči kao potez neprikrivenih suicidalnih namjera. No, na utakmici prvoligaških klubova Zagreba i Rijeke pokazalo se da ne mora biti tako.

  Na zapadnoj tribini se tijekom utakmice Zagreb-Rijeka održane u petak 26. veljače, razvio veliki transparent Nogometom protiv homofobije i zastava duginih boja, simbol LGBT zajednice.

 • Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača "Bijeli anđeli" dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače. Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima.

Iz drugih medija

AEM