Članci s tagom: bih

 • Emancipirane i aktivne Jablaničanke

  Emancipirane i aktivne Jablaničanke

  Na izlasku iz Muzeja Bitke za ranjenike nalaze se dvije suvenirnice. Prva, službeno "Titova" suvenirnica nudi dijapazon proizvoda sličan onome koji se nudi u Kumrovcu.

 • Drugarica, revolucionarka, heroina

  Drugarica, revolucionarka, heroina

  Nedavnom studijskom putovanju po Bosni i Hercegovini koji je organizirala Documenta iz Zagreba, na temu kulture sjećanja, pridružile su se i dvije Libeline novinarke.

 • Napadnuti aktivisti i aktivistkinje Udruženja OKvir!

  Napadnuti aktivisti i aktivistkinje Udruženja OKvir!

  U nedjelju, 24.3. u Sarajevu napadnuto je sedam osoba od kojih su pet aktivisti i aktivistkinje Udruženja OKvir, povodom napada njihovo priopćenje za javnost (...)

 • Započeo projekt "Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba" u BiH

  Započeo projekt "Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba" u BiH

  Fondacija Heinrich Böll, Ured za Bosnu i Hercegovinu, zajedno s partnerskim organizacijama Sarajevskim otvorenim centrom i Fondacijom CURE, započela je provedbu (...)

 • Odšteta za sve žrtve ratnog silovanja

  Odšteta za sve žrtve ratnog silovanja

  Odvode me u prostoriju koja smrdi po mokraći i vlazi. Jedan mi četnik govori da se skinem. Molim ga da mi to ne radi jer ga poznajem cijeli život.

 • Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Novouspostavljeni tim stručnjaka Ujedinjenog Kraljevstva, oformljen kako bi pomogao žrtvama silovanja i seksualnog nasilja u konfliktima, početkom sljedeće godine (...)

 • Zajedno smo jače/i!

  Zajedno smo jače/i!

  Osim što su na dan 22. studenoga rođene Dora Maar, Picassova ljubavnica i muza hrvatskog porijekla, te zanosna Scarlett Johansson, ovaj datum igra jako bitnu ulogu u (...)

 • Kvote su samo dio rješenja

  Kvote su samo dio rješenja

  U lobiju jednog zagrebačkog hotela razgovarala sam s Adnanom Kadribašićem , stručnim savjetnikom u Agenciji za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine.

 • LGBT osobe u BiH mogu darivati krv

  LGBT osobe u BiH mogu darivati krv

  Za razliku od Hrvatske, gdje je diskriminatorna odredba još uvijek na snazi, u susjednoj BiH dogodile su se pozitivne promjene za sve LGBT darivatelje krvi (...)

 • Žene, zakuhajte izbore!

  Žene, zakuhajte izbore!

  Nadolazeći listopadski lokalni izbori u susjednoj nam Bosni i Hercegovini ove su godine obogaćeni s nekoliko novih inicijativa. S obzirom da žene čine 52% (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM