Članci s tagom: belgija

 • Belgija: Kontracepcijske pilule i pilula za dan poslije postaju besplatne

  Belgija: Kontracepcijske pilule i pilula za dan poslije postaju besplatne

  Belgijska vlada odobrila je potpuno financiranje ženskih kontracepcijskih sredstava – kontracepcijskih pilula te pilula za dan poslije, objavila je ministrica (...)

 • Neonacistička i slična europska desnica: 'Zabarikadirajte prepuna izbjeglička skloništa, a onda ih zapalite'

  Neonacistička i slična europska desnica: 'Zabarikadirajte prepuna izbjeglička skloništa, a onda ih zapalite'

  Iako općeprihvaćena i standardna definicija terorizma ne postoji (dapače, postoji preko stotinu različitih definicija), velika većina stručnjaka i stručnjakinja slaže (...)

 • Gdje je nestao Kongo?

  Gdje je nestao Kongo?

  U današnjem svijetu rapidno rastućeg stanovništva i još većih ekonomskih apetita, lako zaboravimo na ono što je bilo jučer, a kamoli prošlo desetljeće ili stoljeće, (...)

 • Bruxelles zabranio dobacivanje ženama na ulici!

  Bruxelles zabranio dobacivanje ženama na ulici!

  Odzvonilo je nepristojnom dobacivanju ženama na ulicama Bruxellesa. Ili nije, ako imate viška 250 eura. Čelnici glavnog grada Belgije od 1. rujna uveli su kazne od (...)

 • Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Muž će zatvoriti u kuću ženu kažnjenu zbog burke?

  Dvadesetšestogodišnju Amel Marmouri, Tunižanku koja je zbog nošenja burke u Italiji kažnjena sa 500 eura, suprug je osudio na kućni zatvor. Kako je ustvrdio ovaj nezaposleni tridesetšestogodišnjak, on nema novaca za plaćanje kazni, pa ako zakon ne dopušta nošenje burke u javnosti, Amel više nikada neće izaći iz kuće. Podsjetimo, ova je žena novčano kažnjena jer je prekrivena lica ušla u poštanski ured talijanskog grada Novare u kojemu se odnedavno u djelo provodi zakon donesen još sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

 • U Belgiji izglasan zakon kojim se zabranjuje prekrivanje lica

  U Belgiji izglasan zakon kojim se zabranjuje prekrivanje lica

  Zastupnici Donjeg doma belgijskog parlamenta izglasali su prijedlog zakona kojim se zabranjuje potpuno ili djelomično prekrivanje lica i nošenje raznih vrsta muslimanskih velova na svim javnim mjestima, uključujući i ulice. U prijedlogu zakona ne spominju se eksplicitno burka ili nikab, no on se odnosi na sve osobe koje se 'na javnim mjestima ne smiju pojaviti potpuno ili djelomično prekrivenog lica, na način da ih se ne može prepoznati'. Prijedlog zakona usvojen je gotovo jednoglasno.

 • Belgija će prva u Europi zabraniti nošenje burke?

  Belgija će prva u Europi zabraniti nošenje burke?

  Parlamentarni odbor za unutarnju politiku prihvatio je rezoluciju kojom se zabranjuje nošenje burke i hidžaba u javnosti. Tako bi Belgija mogla postati prva europska zemlja koja će izglasati takvu zabranu.  Prema nacrtu zakona, svaka osoba koja bude u potpunosti ili djelomično prekrivala lice i maskirala se tako da ju se ne može prepoznati biti kažnjena iznosom od 15 do 25 eura ili zatvorskom kaznom od sedam dana.

Iz drugih medija

AEM