Članci s tagom: ban-ki-moon

 • Kako je borba protiv nasilja nad ženama postala moja strast!

  Kako je borba protiv nasilja nad ženama postala moja strast!

  Dvadesetčetverogodišnji Mwasapi Kihongosi je nedavno predvodio karavanu za promjene – bus od 25 aktivista koji su posjetili pet regija Tanzanije u osam dana u (...)

 • UN Women: Ima nade, ali ima i posla

  UN Women: Ima nade, ali ima i posla

  Jedna od novijih UN-ovih organizacija, UN Women utemeljena je 2. srpnja 2010. kada je Generalna skupština jednoglasno donijela rezoluciju o osnivanju UN-ovog tijela za (...)

 • Michelle Bachelet predsjednica agencije UN-a za ravnopravnost žena

  Michelle Bachelet predsjednica agencije UN-a za ravnopravnost žena

  Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachelet imenovana je na čelo nove agencije UN-a zadužene za unapređenje ravnopravnosti žena u svijetu. Agencija "UN Žene" koja je osnovana u srpnju i sjedinjuje aktivnosti nekoliko programa koji se bave pitanjima prava žena: Division for the Advancement of Women (DAW) International Research and Training Institute for the Advancement of Women (INSTRAW) Office of the Special Adviser on Gender Issues and Advancement of Women (OSAGI) i United Nations Development Fund for Women (UNIFEM).

 • Masovna silovanja u Kongu

  Masovna silovanja u Kongu

  Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon poslao je u utorak visokog dužnosnika u Demokratsku Republiku Kongo, gdje su na istoku pobunjenici silovali velik broj žena, o čemu su UN-ove mirovne snage čule tek više od tjedan dana poslije. Pobunjenici iz milicije Mai Mai i ruandske Hutu milicije FDLR koji su od 30. srpnja do 3. kolovoza zauzeli grad Luvungi u pokrajini Sjeverni Kivu silovali su i napali najmanje 154 civila, po UN-ovim podatcima. Napad je težak udarac za Ujedinjene narode koji u Kongu imaju najveće mirovne snage.

Iz drugih medija

AEM