Članci s tagom: babe

 • 'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Do sada smo se uvjerili kako je sve moguće, pa i to da zabrana pobačaja prođe u Saboru', smatra Genov te dodaje kako se nada da ima dovoljno razumnih ljudi te da se to ipak neće dogoditi. 'Kod nas je sve realno. Imamo zakone koji se donesu, pa se ubrzo ukinu', kaže Sanja Sarnavka, iz udruge B.a.B.e.

 • Tražimo tajnicu za bliske odnose dostupnu 24/7...

  Tražimo tajnicu za bliske odnose dostupnu 24/7...

  Tražimo ugodnu i 24 sata dnevno, sedam u dana tjednu dostupnu tajnicu, čiji bi posao bila briga o troje članova Uprave, u što spada i rješavanje njihovih privatnih problema. Tako otprilike glasi oglas za posao tvrtke Igmar obrt za trgovinu objavljen na portalu Moj posao. Obavezno je uz životopis, stoji u oglasu, priložiti i fotografiju.

 • Konačno organizirani psihosocijalni tretmani nasilnika

  Konačno organizirani psihosocijalni tretmani nasilnika

  Danas je u prostorima Doma za djecu i odrasle-žrtve obiteljskog nasilja, Duga u Zagrebu održana  promocija vodiča "Ne želim više živjeti u nasilju". Istom prilikom je predstavljen i početak projekta "Psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji".

 • Ženske udruge traže odgovornost policije i suda

  Ženske udruge traže odgovornost policije i suda

  U Hrvatskoj je zadnjih nekoliko godina više od 60 žena ubijeno od ruku nasilnika s kojima su živjele ili su bile u vezi. Koordinatorica udruge B.a.b.e Sanja Sarnavka ističe da dok su s jedne strane žene žrtve nasilja sve senzibiliziranije i educiranije, te prijavljuju i napuštaju nasilnike, s druge su strane zlostavljači sve nasilniji i krvoločniji,gotovo se nadmećući tko će svirepije ubiti žrtvu.

 • 'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  Bez obzira na Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije, dalek je još put do nestanka spolnih stereotipa i diskriminacije žena. To, nažalost, vrlo zorno, okrutno i neporecivo dokazuju rezultati analiza presuda za silovanje žena.

 • 28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  Prema provedenoj analizi broj žena je na kandidacijskim listama porastao kako za županijsku skupštinu, tako i za predstavnička tijela za većinu gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na kandidacijskim listama za skupštinu VSŽ 2005. godine našlo se 22,5% žena na svim listama, dok je na kandidacijskim listama za 2009. godinu žena za 5,5% više (28%).

 • Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Udruga za zaštitu ženskih prava B.a.b.e. završila je opsežno istraživanje o sankcioniranju seksualnog nasilja nad ženama kod nas, pa smo o prvim rezultatima tog istraživanja porazgovarali sa Sanjom Sarnavkom, predsjednicom udruge.

 • Hrvatski studiji diskriminacijom krše zakon

  Centar za mirovne studije, B.a.B.e., CESI i Kuća ljudskih prava reagirali su na postupke uprave Hrvatskih studija koji su puštanjem u zgradu samo studenata koji se protive prosvjedu i drugim postupcima ugrozili ljudska prava i time prekršili zakon o diskriminaciji. Svoju reakciju su uputili rektoru, ministru, državnom odvjetništvu i pučkom pravobranitelju, te medijima pa je objavljujemo u cijelosti.

 • Crna kutija na HTV-u

  Crna kutija na HTV-u

  B.a.B.e. su pokrenule novi projekt, TV emisiju "Crna kutija" - edukativno dokumentarni serijal o ljudskim pravima namijenjen prvenstveno srednjoškolcima i studentima, a koji možete gledati na HTV-u. 

  Serijal je nastao kao dio sveobuhvatnog medijskog projekta "Videoteka ljudskih prava" i sastoji se od niza 26 minutnih dokumentarnih emisija koje će se prikazivati u sklopu programa za djecu i mlade na HTV-u.

 • Sve više cenzure

  U povodu tematske sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina o javnoj televiziji, skupina novinara, nekoliko udruga civilnoga društva i nekoliko pojedinaca poslali su saborskim odborima 'pismo zabrinutosti zbog stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i zabrinjavajućeg položaja novinarske profesije'.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM