Članci s tagom: babe

 • 'Da nije tragična, presuda Aleksandri Ljubi izazivala bi salve smijeha'

  'Da nije tragična, presuda Aleksandri Ljubi izazivala bi salve smijeha'

  Ženska udruga Babe! tragičnom je danas nazvala nepravomoćnu presudu protiv bivše glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube, ocjenivši strašnom činjenicu da (...)

 • Od siromaštva i nasilja do financijske i emocionalne stabilnosti

  Od siromaštva i nasilja do financijske i emocionalne stabilnosti

  Za veće društvene promjene po pitanju obiteljskog nasilja nisu dovoljne samo udruge i pojedinci/ke sa Zavoda za zapošljavanje i Centara za socijalnu skrb, već je potrebna i vizija države te funkcioniranje institucija na posve drugačiji način. Za to su potrebne, između ostalog, strukturne reforme obrazovanja kao i potpuno drugačiji način pristupa tržištu rada, istaknuto je na okruglom stolu povodom završetka projekta "Utiranje puta od siromaštva i nasilja ka financijskoj i emocionalnoj stabilnosti".

 • Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Republika Hrvatska uskoro u Europski parlament šalje 12 promatrača/ica koji/e se biraju iz redova saborskih zastupnika/ca slijedom izbornog rezultata. Nevladine ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i CGI u otvorenom pismu podsjećaju Hrvatski sabor i političke stranke na odredbe Zakona o ravnopravnosti spolova.

 • Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  U Zagrebu 27. rujna 2011. predstavljene su kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama BaBe!, Domine, Delfin i CGI. "Iako se radi o dvije kampanje, cilj obje kampanje je zajednički - povećanje participacije žena u odlučivanju" istaknula je Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije

 • Sjednica o ženama u konfliktima i postkonfliktnim situacijama

  Sjednica o ženama u konfliktima i postkonfliktnim situacijama

  U New Yorku je 18. srpnja u zgradi UN-a održana sjednica na kojoj se govorilo u sadržaju buduće Opće preporuke CEDAW-a za sve članice potpisnice kako treba osigurati zaštitu prava žena u vrijeme ratnih sukoba i nakon njihova okončanja. Nakon eksperata uvodničara, govorile su predstavnice organizacija civilnog društva iz zemalja koje su bile ili jesu u posljednja dva desetljeća u ratu.

 • Manjine se u medijima još uvijek prikazuju stereotipno i s predrasudama

  Manjine se u medijima još uvijek prikazuju stereotipno i s predrasudama

  U Novinarskom domu u Zagrebu, 06.07.2011., održana je konferencija pod nazivom "Izolacija ili integracija: kako mediji pristupaju uključivanju manjina u javnu (...)

 • Što žene žele?

  Što žene žele?

  Pet ženskih, feminističkih organizacija – CESI, B.a.b.e., Domine, Delfin i CGI pripremaju žensku platformu za parlamentarne izbore 2011. godine. Želimo da političari i političarke čuju i uvaže ženske glasove i ženske interese u kreiranju svojih predizbornih programa. Tražimo da sljedeća Vlada u javne politike ugradi rodnu perspektivu te da rodno osviještena politika bude temeljno načelo planiranja i provedbe Vladinih programa.

 • Dan žena u Zagrebu

  Dan žena u Zagrebu

  Uz sada već uobičajen folklor – cvijeće i bombonjere – te uobičajenu frazeologiju kojom se damama, ljepšem, nježnijem i slabijem spolu čestita njihov dan, desila se povodom dana žena i pokoja ozbiljna i značajna manifestacija lišena seksizma, ali i pokoja politička manipulacija. U ponedjeljak je održan performans "Neraskidive niti: Radnice u kulturi za radnice  u tekstilnoj industriji".

 • Dosta nam je zahtijevanja, tražimo ostvarenje!

  Dosta nam je zahtijevanja, tražimo ostvarenje!

  100 godina nakon prvog obilježavanja Dana žena, razlozi njegova utemeljenja i više su nego opravdani. Dan žena zamišljen je kao dan u kojem će žene cijeloga svijeta izaći na ulice i zahtijevati svoja prava u svijetu rada, politike i društva. Iako su tijekom tih 100 godina neki od ženskih zahtjeva pronašli svoj put u zakone, konvencije i strategije, stvarni ženski život svakoga dana pokazuje da smo daleko od ravnopravnosti.

 • Crna kutija o ljudskim pravima

  Crna kutija o ljudskim pravima

  Projekt Crna kutija dio je šireg programa VideoTeka ljudskih prava koji B.a.B.e. provode od 2006. godine. Voditeljica i urednica projekta je Sanja (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM