Članci s tagom: autonomna-zenska-kuca

 • Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Aktivistice su, osim spornog kadra stražnjice, kritizirale cijeli spot tvrdeći da je 'dosadan i nezanimljiv'. 'Turizam traži interakciju sa zajednicom. Bilo bi zanimljivije da su prikazani turisti kako beru masline. Hrvatsku se moglo prikazati kao zemlju osjetljivu na manjine ili osobe s invaliditetom', rekla je Rada Borić. Zapitala se i koliko žena sjedi u Odboru Hrvatske turističke zajednice.

 • Nasilniku samo prekršajna kazna, supruzi 40 dana zatvora

  Nasilniku samo prekršajna kazna, supruzi 40 dana zatvora

  Sudska presuda protiv muža-zlostavljača, kojem je za prijetnju ubojstvom zagrebački prekršajni sud "odrezao" kaznu od 1.000 kuna, dok je 6.000 kuna kazne morala platiti zlostavljana žena jer je nasilnika nazvala senilnim, pokazuju koliko apsurdna može biti reakcija pravosuđa na nasilje u obitelji i na kakvu zaštitu sustava mogu računati žrtve.

 • Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Na današnji dan počelo je s radom Sklonište za zlostavljane žene, prvo u Hrvatskoj, ali i u čitavoj Istočnoj Europi. Ženska grupa Trešnjevka 1988. osnovala je SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja, 1990. godine osnovale su i prvo Sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja. Sklonište je 1992. godine zasebno registrirano pod nazivom Autonomna ženska kuća Zagreb. Libela se pridružuje čestitkama!

 • Promocija publikacije Gradski vodič za žene

  Promocija publikacije Gradski vodič za žene

  U Kulturno informativnom centru, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tölle i odvjetnica Sanja Bezbradica predstavile su publikaciju Gradski vodič za žene - zagrebački vodič kroz socijalne usluge za žene koje su preživjele nasilje, a koji će se moći pronaći u knjižarama, odvjetničkim uredima te liječničkim ordinacijama.

 • Uvrijedila nasilnika jer je rekla da je zlostavljač

  Uvrijedila nasilnika jer je rekla da je zlostavljač

  Zagrebački Županijski sud pravomoćno je presudio da je Neva Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće Zagreb, kriva jer je u jednoj radijskoj emisiji 2003.  nazvala zlostavljačem supruga jedne od žena smještenih u skloništu za žene žrtve nasilja i na taj ga način uvrijedila.

<< < 1 2 3

Stup srama

Iz drugih medija

AEM