Članci s tagom: austrija

 • Zatvorene granice na balkanskoj ruti

  Zatvorene granice na balkanskoj ruti

  Balkanska migrantska ruta preko, koje je proteklih mjeseci u Europu ušlo više od milijun migranata/kinja te izbjeglica, zatvara se nakon što su zemlje na njoj u utorak (...)

 • Pod pritiskom desničara uklonjeni LGBT semafori iz Linza

  Pod pritiskom desničara uklonjeni LGBT semafori iz Linza

  Iako je Austrija u svibnju postala primjerom europske zemlje koja promovira istospolnu ljubav instalirajući u nekoliko gradova semafore s istospolnim parovima, (...)

 • Što o situaciji s izbjeglicama pišu mediji iz ostalih zemalja?

  Što o situaciji s izbjeglicama pišu mediji iz ostalih zemalja?

  NJEMAČKA Mnogobrojni mediji izvještavaju o izjavama bavarskog premijera Horsta Seehofera (CSU) poznatog u zadnje vrijeme po obrani Viktora Orbana i (...)

 • Masovne emigracije s Kosova

  Masovne emigracije s Kosova

  Zbog kolapsa gospodarstva koji uzrokuje siromaštvo, veliku nezaposlenost i korupciju, sve je veći porast državljana/ki Kosova koji ilegalno bježe u zemlje Europske (...)

 • Stop nacizmu!

  Stop nacizmu!

  Nakon Beča, antifašisti/kinje su jučer popodne i u Linzu spriječili proteste pokreta "Patriotski Europljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida).

 • Austrijski Ustavni sud ukinuo zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima

  Austrijski Ustavni sud ukinuo zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima

  Austrijski Ustavni sud krajem prošloga tjedna ukinuo je zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima jer je pitanju bilo kršenje ljudskih prava.

 • Žene i film, žene iz filma

  Žene i film, žene iz filma

  U Grazu se od 12. do 17. ožujka održavao filmski festival Diagonale koji je za zadatak imao promovirati i kritički promišljati austrijsku kinematografiju.

 • Beč osniva radnu skupinu za praćenje seksističkih reklama

  Beč osniva radnu skupinu za praćenje seksističkih reklama

  U Beču je jučer predstavljena nova radna skupina koja će biti zadužena za praćenje seksističkih reklamnih poruka. U tu svrhu je pokrenuta internetska stranica www.werbewatchgroup-wein.atgdje građanke i građani Beča mogu ostavljati svoje pritužbe na seksističke reklamne poruke koje uoče na plakatima u gradu ili u nekom od medija. Stručna skupina će nakon toga na temelju detaljnog kataloga kriterija odlučili je li neka reklama uistinu seksistička i svoju procjenu objaviti na isto internetskoj stranici.

 • "Diskriminacija postoji svugdje u svijetu, jedina je razlika u načinu na koji se pojedina država bori protiv nje"

  "Diskriminacija postoji svugdje u svijetu, jedina je razlika u načinu na koji se pojedina država bori protiv nje"

  U Šokčevićevoj dvorani u Hrvatskom saboru 24. siječnja svečano je otvoren twinning projekt "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije".  U okviru ovog projekta postignuta je suradnja između Republike Austrije i Ludwig Boltzmann instituta za ljudska prava sa Republikom Hrvatskom, Uredom pučkog pravobranitelja i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

 • Studeni u Beču u znaku rodne politike

  Studeni u Beču u znaku rodne politike

  U Beču je jučer održana konferencija pod nazivom "Fit for Gender?!" posvećena  rodnim barijerama u medicinskoj skrbi. Ženska se zdravstvena skrb u proteklih deset godina čvrsto ukorijenila u zdravstvenom sustavu grada Beča. Bečki je program ženske zdravstvene skrbi znatno utjecao i na promjenu opće slike o ženama. Mnoga istraživanju pokazuju kako je i zdravlje spolno uvjetovano.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM